26 noiembrie 2015

Celula de minori

Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, de la ora 17:00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu găzduieşte lansarea volumului „Celula de minori” de Alexandru Teodorescu – publicat recent în colecţia „Memorii/Jurnale” a Editurii Humanitas –, o reconstituire scrisă fără patetism a cotidianului închisorilor comuniste prin care au trecut câţiva tineri, la sfârşitul anilor ’50. Participă autorul, Micaela Ghiţescu, Radu Preda, Alexandru Tudorică şi Mihai Miron. Evenimentul se încheie cu o sesiune de autografe.

invitatie 28nov2015

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.3114001 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 80 de locuri disponibile, până la data de 28 noiembrie, ora 15:00.

Volumul a apărut cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

Alexandru Teodorescu spune:

Cu toate că nu regret cei cinci ani de umilinţe şi de sclavie, nu voi socoti niciodată închisoarea un loc care permite spiritului uman să atingă culmi nebănuite; dar întâlnirile cu oameni de excepţie, suferinţa cea de toate zilele, situatiile-limită prin care am trecut şi nerenunţarea la lumea noastră, la idealuri, au transformat acele locuri de coşmar în Universitatea vieţii şi au făcut din noi studenţi pe viaţă. Acolo am învăţat ce înseamnă adevărata prietenie, sacrificiul, solidaritatea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook