18 aprilie 2022

Ce ne spune fizica despre lume

Marți, 19 aprilie 2022, la ora 19:00, pasionații de lectură sunt invitați în librăria Humanitas de la Cișmigiu și în transmisiune live online să urmărească un dialog anunțat încă de anul trecut – Vlad Zografi și Cristian Tudor Popescu discută despre volumul „Ce ne spune fizica despre lume” de Jim Al-Khalili, publicat recent în colecția Știință a Editurii Humanitas.


Nu-i o sarcină simplă să oferi publicului larg, fără a te folosi de ecuații, o perspectivă de ansamblu asupra fizicii moderne. Cu talentul său de comunicator al științei, Jim Al-Khalili reușește să sintetizeze în mod intuitiv rezultatele la care am ajuns în trei domenii fundamentale din fizică – relativitatea, teoria cuantică și termodinamica –, pentru a ajunge la întrebările rămase deocamdată fără răspuns privind, de pildă, natura materiei și energiei întunecate, inflația cosmică sau semnificația mecanicii cuantice.

Dincolo însă de tratarea acestor subiecte (adesea și din unghi filozofic), cartea lui Jim Al-Khalili este o lecție despre felul în care se dezvoltă știința, despre modestie, onestitate și discernământ.

Evenimentul este transmis live pe pagina de Facebook Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video sunt disponibile ulterior pe canalul YouTube Humanitas, iar cele audio pe canalele Humanitas pentru podcasturi de pe SoundCloud, Spotify, Deezer, Apple și Google.

Accesul în librărie este liber, pe baza unei rezervări prin Eventbook. Purtarea măștii este recomandată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook