6 octombrie 2009

Porcul

PorculRecent, la Editura Leda a apărut „Porcul” de Andrew Cowan (traducere din limba engleză de Ruxandra Ana), roman distins cu Betty Trask Award 1993, Authors’ Club First Novel Award 1994, Sunday Times Young Writer of the Year Award 1994, Scottish Arts Council Book Award 1994, Arts Council Writers’ Award 1994 şi Ruth Hadden Memorial Award 1994.

Când bunica îi moare, iar bunicul este trimis la un cămin de bătrâni, Danny, un adolescent de cincisprezece ani, se hotărăşte să aibă grijă de porcul şi de casa acestora rămasă în paragină.
La periferia unui oraş industrial, pierdut undeva prin Anglia, Danny şi Surinder, prietena lui din India, creează un paradis fragil în mijlocul lumii sufocante din jur, populate de vecini rasişti şi familii nepăsătoare. Pentru o vară, ei îşi găsesc aici refugiul, departe de precaritatea unui viitor nesigur.

În New York Times, romanul a fost descris ca fiind „o poveste despre maturizare — pe cât de stranie, pe atât de surprinzătoare în originalitatea ei — amintind de celebra De veghe în lanul de secară.”

Iar în Independent on Sunday s-a scris că este „o meditaţie subtilă, dulce-amăruie, despre traumele, momentele minunate şi absurdităţile adolescenţei.”

Andrew Cowan s-a născut în oraşul Corby din comitatul Northamptonshire, Marea Britanie, şi a studiat la University of East Anglia. „Porcul” (1994), romanul său de debut, a fost primit cu entuziasm de critici, fiind distins cu nenumărate premii prestigioase. Andrew Cowan mai este autorul romanelor: „Common Ground” (1996), „Crustaceans” (2000) şi „What I Know” (2005).
Este, de asemenea, director al masterului de creative writing de la University of East Anglia şi ţine frecvent cursuri la Arvon Foundation. În prezent, trăieşte în Norwich, alături de scriitoarea Lynne Bryan şi fiica lor, Rose.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook