7 decembrie 2016

O intervenţie

Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciați dramaturgi și regizori tineri, revine în decembrie cu o nouă piesă: „O intervenție”, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu și Lucian Iftime în distribuție. Regizată de Radu, piesa are primele două spectacole sâmbătă, 10 decembrie 2016, și duminică, 11 decembrie 2016, de la ora 19:30, la Teatrul Act (Calea Victoriei 126). Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani. Traducerea textului îi aparține lui Ionuț Grama. Scenografia este semnată de Iulia Popescu, light design de Bogdan Gheorghiu, iar afișul îi aparține lui Adi Bulboacă.

afis_o_interventie

Radu Iacoban spune:

Ce-i aia o prietenie? E treaba aia cand doi oameni se întâlnesc de mai multe ori și vorbesc între ei? E genul ăla de intimitate împărțită în doi? Ar trebui să mă simt altfel dacă am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai împlinit? Câți prieteni am cu adevărat? Mai știu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum? Undeva în adâncul sufletului îmi amintesc că îmi ești prieten pentru că pot să râd cu tine, pentru că pot să te cert, să te înjur și, cel mai important, îmi ești prieten pentru că știu că vei fi disponibil la orice oră din zi și din noapte, atunci când voi avea nevoie de tine.

Asta se întâmplă în spectacolul „O intervenție”. Se oprezează pe viu și fără anestezie o relație umană, cu toate implicațiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoție, cu disponibilitate și, cel mai important, cu prezența.

Regizorul mai adaugă:

Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat în realitate. Textele sale stârnesc atât emoția, cât și inteligența publicului, iar „O intervenție” nu face excepție. Replicile sale au zvâc, incisivitate, umor și emoție. Eu, ca tânăr regizor, am avut grijă să nu distrug coordonatele unei rețete cu succes ateptat. Atunci când ai pe mână un spațiu atât de special cum e Teatrul Act, doi actori mega-talentați – Ana Ularu și Lucian Iftime – și un text fenomenal, treaba mea a fost să ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului și talentul actorilor să ajungă în ochii și simțurile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook