29 noiembrie 2016

Între noi e totul bine – în Polonia

Festivalul de dramaturgie contemporană poloneză se desfăşoară între 1 şi 6 decembrie 2016 pe scena Teatrului Contemporan (Wrocławski Teatr Współczesny) din Wroclaw, capitală culturală europeană în 2016. În deschiderea acestuia, „Între noi e totul bine”, piesa incitantei autoare poloneze Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim şi în interpretarea actorilor Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, poate fi urmarită şi neîndoielnic aplaudată. Reprezentaţiile au loc joi 1 decembrie, de la ora 19:15, şi vineri 2 decembrie, de la ora 17:00.

afis_intre_noi

„Între noi e totul bine” – un text în care găseşti, culmea, multă Românie, nu doar Polonie – despre o societate în plină transfomare, cu apetit nestăvilit pentru apocalipsă şi stereotipii autiste. Un spectacol marca Afrim, cu umor, cinism şi adevăr crud… la kilogram, în care absurdul capătă farmec roz şi ludicul „miroase” trist! Dincolo de toate, Între noi e totul bine rămâne însă un spectacol profund uman.

Radu Afrim declară:

Nu sunt un fan al teatrului politic, am făcut mereu teatru social fără să mă înscriu în vreun partid al regizorilor cu dureri pe partea stângă sau junghiuri de dreapta. Între noi e totul bine e o piesă profund umană, sunt acolo gândurile amestecate ale unei fetiţe în faţa unei integrame „gata rezolvată” pe teme politice. O integramă dintr-o revistă găsită la tomberonul istoriei. Acolo mai poţi găsi durere în borcănele de chefir, râsete la vrac, emoţie bio la pet de 2 litri. Şi nişte avioane de hârtie rămase din Al Doilea Război Mondial.

Piesa este unul din primele 3 titluri de mare interes ale manifestării, potrivit recomandărilor făcute de organizatori. Această montare românească este singura producţie străină invitată în festivalul a cărui misiune este aceea de a oglindi cele mai semnificative ipostaze ale dramaturgiei contemporane poloneze, cu realizări pe scenele sale, precum şi în afara graniţelor ţării.

Spectacolul revine în scenă la TNB pe 13 decembrie 2016, de la ora 20:00, la Sala Pictura.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook