28 martie 2011

O echipă excelentă pentru „The Lorax”

Chris Meledandri, fondatorul studiourilor Universal Pictures şi Illumination Entertainment, a anunţat recent noul film de lung metraj „Dr. Seuss’ The Lorax”, realizat în tehnologia 3D-CGI, o adaptare după povestea clasică a lui Dr. Seuss despre o creatură a pădurii care-i încurajează pe cei din juru-i să creadă în puterea trainică a speranţei. Filmul animat urmăreşte aventurile unui băiat plecat în căutarea singurului lucru care îi va permite să câştige afecţiunea fetei visurilor sale. Pentru a-l găsi, el trebuie să descopere povestea lui Lorax, creatura morocănoasă şi totuşi fermecătoare, care luptă pentru a-şi proteja lumea. „Dr. Seuss’ The Lorax” va fi lansat pe 2 martie 2012.



Danny DeVito este cel care îşi va împrumuta vocea personajului iconic Lorax, în timp ce Ed Helms îl va interpreta pe enigmaticul Once-ler. Vocilor talentate de mai sus li se vor alătura cele ale vedetelor Zac Efron şi Taylor Swift. Zac îl va interpreta pe Ted, tânărul idealist aflat în căutarea lui Lorax, iar Taylor pe Audrey, fata visurilor lui Ted. Rob Riggle îl va juca pe afaceristul O’Hare, în timp ce îndrăgita actriţă Betty White a semnat pentru vocea înţeleptei Grammy Norma.

„Dr. Seuss’s The Lorax” reuneşte o mare parte din echipa care a adus pe marele ecran răsunătorul film „Despicable Me”. Filmul va fi regizat de Chris Renaud („Despicable Me”), după un scenariu de Cinco Paul şi Ken Daurio („Despicable Me”, „Hop”, „Dr. Seuss’Horton Hears a Who!”). Meledandri şi Janet Healey, coproducătoarea sa de la „Despicable Me”, sunt producătorii filmului, lor alăturându-se Audrey Geisel, în calitate de producător executiv. Această colaborare dintre Geisel şi Meledandri reprezintă al doilea lor proiect împreună, după succesul pe care l-au avut ca producători executivi ai filmului „Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!”.

„În 1970, în timpul călătoriei sale în Serengeti, Ted Geisel a scris în grabă câteva idei pe spatele unui şerveţel. Ele au devenit fundamentul pentru cartea lui preferată, The Lorax”, a declarat Meledandri. „Dincolo de temele nepieritoare ale poveştii, există un ansamblu de personaje Seussian de neuitat, iar creatura din titlu este pe atât de acerbă, pe cât e de adorabilă. Danny DeVito îi împrumută personajului său, Lorax, nu doar conştiinţa sa profundă şi bunătatea, dar şi umorul său incisiv, filmul fiind de altfel susţinut în egală măsură şi de prestigioasa distribuţie semnată de Ed, Taylor, Zac, Rob şi Betty.”

Codirectorul filmului este Kyle Balda, unul din creatorii cheie ai filmului „Despicable Me”, în timp ce Eric Guillon, directorul artistic al filmului „Despicable Me”, şi designerul de producţie, Yarrow Cheney, îşi vor păstra aceleaşi poziţii în lungmetrajul „Dr. Seuss’ The Lorax”. Muzica va fi compusă de John Powell, acelaşi care a colaborat cu Meledandri în filmele „Robots”, „Ice Age: The Meltdown” şi „Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!”.

„Dr. Seuss’ The Lorax” este o poveste mult îndrăgită de copii, despre un afacerist lacom care distruge o pădure întreagă pentru a fabrica haine, în ciuda avertismentelor lui Lorax, un ecologist convins. Cartea a fost publicată pentru prima oară în 1971 şi s-a vândut în mai mult de un milion de exemplare în întreaga lume.

Articol realizat de Anca Iancu (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook