16 martie 2011

Mark Harmon va juca în „Prey”

Actorul Mark Harmon, nominalizat pentru premiile Emmy şi Globul de Aur, este, probabil, cunoscut publicului în special pentru rolul său de agent special Leroy Jethro Gibbs din filmul de succes „NCIS” difuzat de compania de televiziune Columbia Broadcasting System (CBS). De data aceasta, el va juca într-un film cu durata de două ore, bazat pe seria romanelor best-seller „Prada”, scrise de câştigătorul premiului Pulitzer, John Sandford şi va fi difuzat de canalul american de televiziune prin cablu USA Network, care a achiziţionat drepturile de realizare a acestui film.



Anunţul a fost făcut pe 3 martie 2011 de către Jeff Wachtel, preşedintele canalului de televiziune USA Network şi codirectorul diviziei Universal Cable Productions. Michael Jaffe şi Howard Braunstein de la compania Jaffe-Braunstein Films, LTD (cunoscută mai ales pentru filmele „The Informant”, „The Client List”) vor face pregătirile necesare, astfel încât producţia filmului să înceapă în luna mai.

Seria de romane best-seller „Prada” include peste 20 de titluri. Filmul se bazează pe povestea celui de al zecilea roman, „Certain Prey”, în care scriitorul John Sandford îl asmute pe popularul său antierou, Lucas Davenport, şeful adjunct al poliţiei din Minneapolis, împotriva unui duo, complet altfel decât orice întâlnit vreodată, o ucigaşă plătită şi un criminal feroce şi viclean hotărâţi să-l distrugă.

Scenariul, adaptare după roman, este scris de Chris Gerolmo („Citizen X”, „Mississippi Burning”).

În acest film, Mark Harmon nu va fi doar actorul principal, ci şi producătorul lui executiv, alături de Jaffe şi Braunstein.

„Este de ajuns să auzi numele lui Mark Harmon că deja-ţi doreşti ca filmul să fie difuzat!” a spus Wachtel. „Atâta timp cât personajul iconic al lui Lucas Davenport este adus la viaţă chiar de Mark, Chris, Michael şi Howard, filmul nu poate fi decât ceva deosebit”.

Mark Harmon se bucură de o carieră de succes nu doar în televiziune şi film, dar şi în teatru. Filmele sale de lung metraj includ „Presidio”, „Wyatt Earp” şi „Summer School”. Pe micul ecran a jucat în seriale cum ar fi „Reasonable Doubts”, „Chicago Hope” şi „St. Elsewhere.” A jucat de asemenea, ca actor invitat, în „Moonlighting” şi „The West Wing”, filme pentru care a obţinut o nominalizare la Emmy pentru cel mai remarcabil actor invitat, Outstanding Guest Actor, dintr-un serial dramatic. Recent, Harmon şi-a împrumutat vocea personajului Superman din „Crisis on two Earths” difuzat în premieră de Warner Home Video. Pe scenă, el a apărut în piesa lui Kevin Wade „Key Exchange,” în „Wrestlers” de C. Bill Davis, şi în piesa lui Mark Medoff „The Wager.” În plus, a mai realizat câteva producţii de succes, împreună cu soţia sa, actriţa Pam Dawber, a bine cunoscutei piese scrisă de A.R. Gurney, „Love Letters”.

Articol realizat de Anca Iancu (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook