30 septembrie 2021

Noi și ele – o privire asupra lumii animalelor

Muzeul Național de Artă al României deschide expoziția de pictură „Noi și ele – o privire asupra lumii animalelor” a artistului Felix Aftene, la Muzeul Colecțiilor de Artă, din 1 octombrie 2021 și până la 31 octombrie 2021.



Prin această expoziție Muzeul Național de Artă al României își propune să se alăture unui demers mai larg, național și internațional, de sensibilizare a opiniei publice cu privire la relația problematică a omului contemporan cu lumea animalelor.

Aceasta oferă ocazia unor reflecții legate de interferența omului cu regnul animal atingând aspecte mitologice, filosofice, afective având ca idee centrală necesitatea reconsiderării acțiunilor violente asupra animalelor.

Pictorul Felix Aftene articulează un discurs artistic, de multe ori la persoana întâia, în reprezentări în care se include fie și sub identități fictive, atent la implicațiile tratării animalului doar ca sursă de hrană, accesoriu al violenței în societate, trofeu, un produs de consum efemer, ca atâtea altele, cu ignorarea și refuzul condiției sale de expresie a minunii viului în diversitatea sa.

Un demers de acest fel este mai mult decât salutar în condițiile degradării continue a mediului natural al planetei cu consecințe din cele mai dramatice asupra vieții cotidiene. Un prilej de meditație și reconsiderare a atitudinii noastre și a semenilor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook