16 decembrie 2011

Minciuni adevărate

Cunoscută publicului pentru rolul său în fimul deja cult „Amélie”, Audrey Tautou are rolul principal în „Minciuni adevărate” („De vrais mensonges”), o poveste amuzantă, dar teribil de încurcată, a unei iubiri neîmpărtăşite care se complică prea mult. Actrița franceză este la a doua colaborare cu regizorul francez Pierre Salvadori, după comedia romantică de succes „Hors de Prix” (2006). „Minciuni adevărate” va rula în cinematografele din România de vineri, 16 decembrie 2011, la cinema Studio, Hollywood Multiplex și Grand Cinema Digiplex, în București, urmând ca în săptămânile ce urmează să ajungă în toată țara, distribuit de Independenţa Film.În „Minciuni adevărate”, Audrey Tautou joacă alături de Sami Bouajila, cunoscut pentru rolul său din „Les Histoires d’amour finissent mal… en général”, interpretare ce l-a determinat pe Pierre Salvadori să îl aleagă pe actorul francez de origine libiană pentru a interpreta rolul principal masculin.

Într-o dimineaţă de primăvară, Emilie (interpretată de Audrey Tautou) primeşte o scrisoare de dragoste anonimă, frumoasă şi inspirată. O aruncă la coşul de gunoi, dar peste puţin timp o ia înapoi. Îşi dă seama că asta poate fi calea de a o “trezi la viaţă” pe mama ei (interpretată de Nathalie Baya), singură şi tristă după ce fusese părăsită de soţ. Fară să ezite prea mult, retrimite scrisoarea mamei sale. Emilie nu ştie însă că autorul ei este Jean (interpretat de Sami Bouajila), timidul său angajat. Nici nu se gândeşte că gestul ei va crea o serie de încurcături şi neînţelegeri, de care curând vor fi copleşiţi toţi.

Povestea din spatele filmului s-a născut în urma unor discuţii lungi între Pierre Salvadori şi co-scenaristul său, Benoît Graffin. Cei doi se întâlnesc des și stau de vorbă, își povestesc diferite întâmplări din vieţile fiecăruia, povești ce pot sta la baza unui viitor scenariu. De data aceasta, un personaj din povestea lui Pierre părea să se potrivească foarte bine cu un personaj din povestea lui Benoît. Cei doi s-au gândit că, dacă ar interpune un personaj masculin între cele două, ar putea rezulta o poveste comică, dar şi emoţionantă în acelaşi timp. Aşa a luat naştere scenariul pentru lungmetrajul „Minciuni adevărate”.

Pierre Salvadori a lucrat în trecut cu Audrey Tautou la comedia romantică „Hors de Prix”, care s-a bucurat de un foarte mare succes de public în Europa. Întrebat de ce a ales să lucreze încă o dată cu celebra actriţă, regizorul a spus că „Audrey are o tehnică incredibilă şi suficient abandon pentru a nu lăsa ca această tehnică să preia controlul”. Mai mult, are capacitatea şi modestia de a fi amuzantă, fără a fi comică, crede Salvadori. „Pentru a juca rol de comedie, trebuie să laşi mândria deoparte, să nu arăţi, nici măcar discret, că eşti mai bun decât personajul”, continuă el. „De asemenea, din nou am realizat că şi eu şi Audrey aveam acelaşi film în cap. Înţelegând exact unde vreau să ajung, ea mă ajută foarte mult să fac filmul. De aceea revin la lucrul cu anumiţi actori, aşa cum am făcut şi cu Marie Trintignant sau Guillaume Depardieu: pentru că îmi devin aliaţi în interiorul planului”, spune Salvadori.

Pierre Salvadori foloseşte comedia pentru a trata subiecte care ar putea funcţiona foarte bine şi în alte genuri, cum ar fi drama. „Cred că umorul este un gen foarte serios, de fapt. Mai exact, cred că este un gen care trebuie luat foarte în serios. Un gen ambiguu şi fragil, pentru că este supraexploatat sau subestimat. De multe ori, uităm care este esenţa comediei: elipsa, ironia, verosimilitatea, importanţa poveştii, a stilului, a personajelor, toate orchestrate către acelaşi rezultat: râsul. Eu aleg întotdeauna genul înaintea subiectului, comedia vine întotdeauna înaintea poveştii, care apare apoi natural”, spune regizorul francez.

Pierre Salvadori este cunoscut pentru comediile sale de succes „Hors de prix” (2006), cu Audrey Tautou în rolul principal, şi „Les Apprentis” (1995), cu Guillaume Depardieu, rol pentru care actorul francez a câştigat premiul César pentru Cea mai bună speranţă masculină a anului 1996. Pierre Salvatori a debutat în 1993 cu lungmetrajul „Cible émouvante”, pentru care regizorul a primit o nominalizare la Premiile César pentru Cel mai bun debut. Alte două filme cunoscute ale lui Salvadori, al cărui stil cinematografic se inspiră din opera celebrului regizor german Ernst Lubitsch, sunt „Comme elle respire” (1998), cu Marie Trintignant şi Guillaume Depardieu, şi „The Sandman” (2000), de data aceasta, un thriller.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook