17 ianuarie 2014

Nimfomana

Lungmetrajul „Nimfomana” („Nymphomaniac”), cea mai recentă creaţie a lui Lars von Trier, a fost lansat în două părţi, astfel că „Nymphomaniac Vol. I” are premiera vineri, 17 ianuarie 2014, în timp ce „Nymphomaniac Vol. II” intră în cinematografe pe data de 7 februarie 2014.



Actriţa Charlotte Gainsbourg interpretează rolul principal, acela al nimfomanei la maturitate. „Nymphomaniac” reprezintă cea de-a treia colaborare dintre actriţa britanică Charlotte Gainsbourg şi regizorul danez Lars von Trier. Ea a mai jucat în „Antichrist” (2009), unde a avut tot un rol principal, alături de Willem Dafoe (actor distribuit şi în „Nymphomaniac”), rol pentru care a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes în 2009. Deasemenea, Charlotte Gainsbourg a jucat în „Melancholia” (2011), filmul realizat anterior de Lars von Trier, înaintea lui „Nymphomaniac”.

Despre rolul din recentul „Nymphomaniac”, Charlotte declara: “Scenele de sex nu au fost atât de complicate. Greu mi-a fost la fazele cu masochism. Acelea au fost cele la care m-am simţit jenată şi, da, atunci a fost puţin umilitor.”

Iar despre actriţă, Lars von Trier îşi aminteşte: “Charlotte mi-a zis ceva ce mi-a plăcut foarte mult: a spus <>. A fost foarte drăguț din partea ei, pentru că chiar fusesem îngrijorat că filmului îi lipsea oarecum trăsătura asta.”

Uma Thurman este unul din personajele secundare, Doamna H (Mrs. H), o soţie pe care bărbatul său o înşeală cu tânăra Joe, personajul principal (Stacy Martin – tânăra Joe, Charlotte Gainsbourg – Joe la maturitate). Alţi actori cu greutate care completează distribuţia sunt Stellan Skarsgård, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Udo Kier, Christian Slater.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook