15 mai 2019

Mi-e dor de tine

De Ziua Dorului, formația Vunk a lansat „Mi-e dor de tine”, o baladă puternică, o recunoaștere și o acceptare a unui sentiment care este prezent în fiecare dintre noi și care ne îndeamnă să facem gesturi frumoase sau chiar inexplicabile, și anume, dorul.„Mi-e dor de tine” este primul single de pe viitorul album Vunk, care se lansează în toamnă, și este compus de Cornel Ilie, liderul trupei. Cântecul este o colaborare cu Anastasia Sandu.

Videoclipul piesei „Mi-e dor de tine”, realizat alături de Sandu Anton, vorbește despre teama de a ne trăi emoțiile în realitate, pentru ca, în schimb, să alegem să trăim prin intermediul unei interfețe (realitate virtuală, internet sau smartphone). Cele două personaje din videoclip ratează momentul unei întâlniri live, pentru că sunt prea atenți la lumea virtuală.

Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, declară:

Clipul vorbește despre dorul de a ne căuta emoțiile reale, trăind pe viu interacțiunea cu oamenii din jurul nostru. Este sau ar putea fi o poveste de dragoste. Depinde doar de cei implicați, dacă sunt atenți la ce se întâmplă în jurul lor și dacă aleg să „riște” pentru a experimenta dragostea, cu tot ce vine ea – fericire, speranță, putere, gelozie, disperare, renaștere, pasiune, posesivitate, teama de a fi părăsit, trădarea, iertarea – sau de a te ascunde în spatele unui ecran, căutând o emoție surogat. Special pentru acest clip am creat un joc care face referire la primele jocuri apărute pe calculator, cele din anii ’80-’90. Această temă și acest concept vizual sunt o fereastră deschisă către conceptul celui mai mare concert din acest an, „Deja vu”, la Sala Polivalentă, din 16 octombrie 2019.

„Mi-e dor de tine” este un imn dedicat Zilei Dorului, sărbătorită pe 13 mai, o sărbătoare creată de Vunk în urmă cu 5 ani, care a explodat în mediul online și care unește oamenii din toate mediile în jurul unui sentiment comun – dorul (cuvânt care există numai în limba română).

Cornel Ilie adaugă:

Dorul este o emoție pe care o trăim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viață care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simțeam noi lângă o persoană specială sau într-o situație care a mișcat ceva în noi. De aici și ideea de zi dedicată Dorului. Este important să ne acceptăm emoțiile și să le împărtășim către cei dragi, chiar dacă poate fi o ipostază vulnerabilă.

Ziua Dorului este un îndemn de a ne muta atenția pe lucrurile frumoase, pe ceea ce iubim la cineva. Este ziua cu cei mai mulți “pacienți” și poate avea efect terapeutic ☺ Așa că, astăzi, pe 13 mai, trimite și tu un mesaj către cineva de care îți e dor sub #miedordetine #ziuadorului. Vei face pe cineva fericit și, cine știe, poate ți se va schimba complet ziua și ție.

Este al cincilea an în care s-a serbat Ziua Dorului, o zi în care oamenii au postat în social media mesaje emoționante, iar radiourile au făcut playlist-uri cu melodii dedicate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook