20 aprilie 2021

Li Beirut

După explozia portuară care a avut loc în Beirut în 2020, Roy Malakian, DJ și producător libano-armean, a fost inspirat să lanseze un remix englezesc al iconicului „Li Beirut”, de la Fairuz. Cântecul original, „Li Beirut”, se traduce prin „To Beirut” („Pentru Beirut”) și a fost lansat inițial de Fayruz, la apogeul războiului din Beirut.De la explozia din Beirut, cântecul național al lui Fairuz a fost foarte apreciat de public, care s-a îndrăgostit de piesă, deoarece acoperă subiecte relevante pentru evenimentele actuale. Pentru a spori tonul patriotic, dar melancolic al melodiei originale, Malakian a încorporat caracteristicile de downtempo și atingeri electrice de la zero. DJ-ul și producătorul și-a unit forțele cu Manel Al-Mallat, vocalist libanez, pentru a crea versuri în limba engleză și beat-uri occidentale pentru clasica melodie deja iubită.

Malakian a spus:

Am decis să fac „Li Beirut” deoarece această piesă înseamnă foarte mult pentru mine, așa că am început să lucrez la un nou aranjament cu sunete electronice. Am vrut să trimit speranță și pozitivitate, dar nu a fost ușor, întrucât îmi puneam toate emoțiile într-o singură pistă pentru a descrie numele într-un mod frumos. De obicei reușesc să produc o melodie în trei săptămâni, acest track mi-a luat trei luni.

Producătorul și DJ-ul libanez-armean, Roy Malakian, și-a început cariera datorită iubirii sale autentice pentru muzica house. Crescând în Beirut, a fost cel mai inspirat de muzica rock a formațiilor Pink Floyd, Tangerine Dream, Eloy și Procupine Tree. El este cunoscut și din show-ul său radio „The Pulse” (House & Techno), care a fost difuzat în peste 50 de țări încă de la lansarea sa în 2000. Roy Malakian a lansat „Li Beirut” mai întâi pentru petreceri, dar a fost atât de bine primit de public, încât a decis să ducă melodia la nivelul următor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook