3 mai 2016

Cruciade

Librăria Cărturești din Iulius Mall – Cluj organizează miercuri, 4 mai 2016, de la ora 19:00, o ediție TeatrALL cu piesa „Cruciade” de Michel Azama, autor de teatru contemporan, prezentată prin câteva fragmente în spectacol-lectură. Intrarea la eveniment este liberă în limita a 80 de locuri.

AFIS MAI

Fragmentele sunt coordonate de Ioana Jarda (una dintre traducătoarele cărții în limba română și om de teatru) și Raul Coldea (regizor), care sunt la finalul lecturii și protagoniștii unui dialog relaxat la care puteţi lua parte. Printre posibilele teme ale dialogului se pot regăsi piesa lui Michel Azama și traducerea ei, Școala de Teatru Jacques Lecoq și artele performative din Parisul de azi.

Ioana Jarda mărturiseşte despre autor și piesă:

L-am cunoscut pe Michel Azama pe vremea când, elevă fiind a școlii Jacques Lecoq, venea să ne citească din textele lui. M-am îndrăgostit de scriitura lui dură și sensibilă, amestec de mitologic și prozaic, arhaic și cotidian. De limbajul acesta specific, incantatoriu aproape uneori, am căutat să ne apropiem, cu Livia Seniuc, în traducerea „Cruciadelor”.

În „Cruciade”, setea de viață mediteraneană e împinsă până la limita unde devine exasperare, disperare, urlet. Spațiul nu este numit. Ne aflăm undeva în Orientul Mijlociu, într-un oraș „frumos înainte”, unde nu mai găsești vitrine, nici autobuze, „un loc de comoție” ce s-ar putea numi la fel de bine Ierusalim, Alep sau Beirut, sau puțin din toate astea atâta vreme cât e divizat în „partea noastră” și „partea cealaltă”, est și vest, nord și sud.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook