17 decembrie 2021

Legenda Meșterului Manole în Galeria de Artă Veche Românească a MNAR

Duminică, 19 decembrie 2021, de la ora 17:00, Muzeul Național de Artă al României invită publicul la o nouă reprezentație a legendei Meșterului Manole, un recital care pune în cheie contemporană balada „Meșterului Manole”, într-o interpretare de excepție, susținută de cunoscuta interpretă Viorica Vatamanu, în regia lui Gavriil Pinte.



Un spectacol sinestezic, care prin intermediului muzicii, poeziei, dar și printr-o serie de efecte sonore, realizate cu instrumente speciale, comunică emoția care însoțește legenda mănăstirii de la Curtea de Argeș și sfârșitul tragic al celor care au construit-o.

Spectacolul a fost gândit ca un element complementar expoziției „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab”, care poate fi vizitată la Galeria de Artă Veche Românească. Expoziția este dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) și marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.

De fapt, scenografia sălii sugerează un spațiu inventat de meșterii lui Neagoe Basarab şi replicat în marile ctitorii voievodale din spațiul românesc. Zona centrală, animată de imagini ale tezaurelor culturale datorate lui Neagoe Basarab, aflate în colecții din întreaga lume, reprezintă totodată și scena pe care se derulează această reprezentație inedită a legendei Meșterului Manole.

Accesul la eveniment se face în baza biletului de intrare la Galeria Națională, cu respectarea normelor legale de protecție împotriva virusului SARS-COV-2 aflate în vigoare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook