7 martie 2014

Lectură din cel mai recent volum al scriitoarei Dagmar Dusil la Berlin

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă în colaborare cu Deutsch-Rumänische Gesellschaft o lectură din cel mai recent volum al scriitoarei Dagmar Dusil, „Wie die Jahre verletzen” („Cum rănesc anii”), publicat la editura Johannis Reeg, în anul 2012. Evenimentul are loc în data de 12 martie 2014, cu începere de la ora 19:00, la sediul ICR Berlin. Lectura va fi acompaniată de interludii muzicale, interpretate de renumitul violoncelist Cătălin Ilea.

În cadrul volumului „Wie die Jahre verletzen”, Dagmar Dusil înfăţişează anii copilăriei petrecuţi în Transilvania. Cartea prezintă, din perspectiva unui copil, anii grei pe care saşii din România i-au trăit în timpul şi după cel de-al Doilea Război Mondial.

Dagmar Dusil s-a născut în anul 1948 la Sibiu. A studiat engleză şi germană la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În anul 1985 s-a mutat în Germania, locuind în prezent la Bamberg. Dagmar Dusil a devenit cunoscută prin lirica şi povestirile sale, care aduc în centrul atenţiei raportarea la cele două patrii, România şi Germania, precum şi subiecte legate de comunitatea saşilor din Transilvania.

Cătălin Ilea se numără printre cei mai importanţi violoncelişti ai Europei. A studiat cu Dimitrie Dinicu, Enrico Mainardi, Georg Jarosievici şi Pierre Fournier. În prezent este profesor la Universität der Künste din Berlin. A colaborat cu orchestre de renume precum Staatskapelle Berlin, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestre de la Suisse Romande, Philharmonia Hungarica, Wiener Tonkünstler-Orchester, NDR Symphonieorchester, Los Angeles Philharmonic. Susţine anual cursuri de măiestrie în Germania, Belgia, Italia, Polonia, Coreea de Sud şi este membru în juriul mai multor concursuri internaţionale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook