9 noiembrie 2018

Ioana Pârvulescu – Premiului juriului în competiţia „O poveste europeană: Câștigătorii EUPL descriu Europa”

Ediţia din acest an a ceremoniei de decernare a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură (EUPL) a avut loc în data de 6 noiembrie 2018, la Palatul Belvedere din Viena. În cadrul acestei ceremonii, au fost anunţaţi câştigătorii competiției de scriere creativă „O poveste europeană: Câștigătorii EUPL descriu Europa” („A European Story: EUPL Winners Write Europe”).

Premiul juriului i-a revenit scriitoarei române Ioana Pârvulescu, pentru nuvela „O voce” („A voice”), tradusă în limba engleză de Mihnea Gafița.

De asemenea, au fost acordate Premiul Membrilor Parlamentului European – scriitorilor Jean Back şi Gast Groeber din Luxemburg, Premiul publicului cititor – Jelena Lengold din Serbia și o mențiune pentru Anul European al Patrimoniului Cultural – Lidija Dimkovska din Republica Macedonia.

Treizeci și şase de scriitori laureați ai precedentelor ediţii s-au înscris în competiția de scriere creativă menţionată, în urma acesteia rezultând o culegere disponibilă online.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost organizată în colaborare cu Președinția Austriei la Consiliul UE și sub patronajul Parlamentului European, în prezența Comisarului European pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, a ministrului federal austriac pentru afaceri europene, arte, cultură şi mass-media, Gernot Blümel, şi a altor distinşi invitaţi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook