24 iulie 2015

Mircea Cărtărescu, distins cu Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015

Mircea Cărtărescu merge la Salzburg, pentru a-i fi decernat Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană pe 2015 (Österreichischer Staatspreis für Europäische Literatur).

Ceremonia de acordare a premiului are loc luni, 27 iulie 2015, în deschiderea Festivalului Salzburg, distincţia fiind acordată de ministrul austriac al culturii, Josef Ostermayer, iar discursul de laudatio fiind rostit de Ernest Wichner, director al Literaturhaus Berlin.

În luna aprilie 2015, Mircea Cărtărescu a fost desemnat câştigătorul acestei prestigioase distincţii literare europene, în valoare de 25.000 de euro, pentru întreaga operă literară, care se bucură de o importantă recunoaştere internaţională.

După Eugène Ionesco, câştigătorul din 1970, Mircea Cărtărescu este primul autor român distins cu acest premiu literar de mare tradiţie, decernat din 1965. Printre laureaţii din anii trecuţi ai premiului se numără scriitori ca W.H. Auden, Harold Pinter, Vaclav Havel, Italo Calvino, Doris Lessing, Milan Kundera, Salman Rushdie, Umberto Eco, Patrick Modiano, Javier Mariaş, John Banville etc.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook