22 februarie 2022

„Întâlnire la muzeu” cu sculptorul Virgil Scripcariu

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită publicul joi, 24 februarie 2022, ora 18:00, la o „Întâlnire la muzeu” cu sculptorul Virgil Scripcariu.În cadrul întâlnirii cu Călin Stegerean, directorul general al MNAR, se discută despre proiecte muzeale și culturale dezvoltate prin inițiative private, precum este cel fondat chiar de Virgil Scripcariu, Muzeul-Atelier-Școala de la Piscu, dar și despre sculptura românească contemporană și implicarea artiștilor în proiecte culturale și educaționale complementare celor instituționale.

Virgil Scripcariu a studiat sculptura la Universitatea Națională de Arte din București, între 1998 și 2005, la clasa lui Vasile Gorduz. A fost bursier Theodor Aman (200), iar în anul următor a fost finalist al marelui premiu Prometheus Opera Prima, acordat de Fundația Anonimul.

În 2008 a expus în cadrul Bienalei de arhitectură de la Veneția, având o contribuție importantă în elaborarea conceptului și structurarea Pavilionului României. Are importante lucrări de for public în țară. A participat la numeroase expoziții în țară și străinătate: Romanian Design Week 2013, personala de la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia 2012, expoziția de grup Lemn.ro de la MNAC 2010 și în Israel, Belgia, Japonia, Italia, Marea Britanie, Austria, Irlanda, iar anul 2021 s-a încheiat cu o expoziție personală  la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău.

Trăiește și lucrează în satul Piscu, lângă București, unde este implicat în programe de educație prin artă pentru adulți și copii, cel mai recent proiect al său fiind Muzeul-Atelier-Școala de la Piscu,  un spațiu cultural pornit din dorința de a împrieteni copiii și adulții cu patrimoniul și de a pune în lumină moștenirea culturală a comunității din Piscu, o veche vatră de olari cu o istorie culturală bogată, singura din apropierea capitalei în care încă se produce ceramică țărănească.

„Întâlnire la muzeu” este un proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice. Evenimentul face parte din seria activităților pentru public desfășurate în intervalele orare sau zilele când spațiile expoziționale nu sunt accesibile publicului și are loc doar în format online, pe pagina Facebook a MNAR.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook