25 mai 2022

Întâlnire la muzeu cu Narcis Dorin Ion

Miercuri, 25 mai 2022, ora 18:00, în Sufrageria Regală a Muzeului Național de Artă al României are loc o nouă „Întâlnire la muzeu”. De data aceasta invitatul este directorul Muzeului Național Peleș, domnul Narcis Dorin Ion, autorul unei monografii-eveniment despre Regele Carol al II-lea al României.



Dialogul urmărește punerea în evidență a contribuției Regelui Carol al II-lea la edificarea climatului cultural efervescent din perioada interbelică dar și poziția sa de beneficiar și victimă a climatului politic din România anilor ’30.

Participarea se face în baza biletului de acces de 12 lei, evenimentul fiind transmis și pe pagina de Facebook a MNAR.

„Întâlnire la muzeu” este un proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

Narcis Dorin Ion a fost director al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii și Cultelor și director general al Muzeului Național Bran, din aprilie 2016 fiind manager al Muzeului Național Peleș din Sinaia, până în prezent.

Din anul 2014 este vicepreședinte al Comitetului Național Român – ICOM. Este și membru al Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor din cadrul Ministerului Culturii.

A absolvit, ca șef de promoție, Facultatea de Istorie a Universității din București (1997) și a obținut masteratul la aceeași facultate în 1998. Este doctor în istorie din 2006, cu tema „Elitele și arhitectura rezidențială în Țările Române (sec. XIX-XX)”, lucrare distinsă cu Premiul „George Oprescu” al Academiei Române (2013).

Pentru lucrările sale istorice a fost distins cu Premiile „I.C. Filitti”, „Nicolae Iorga și „Dinu C. Giurescu” ale Fundației Culturale Magazin Istoric (2018, 2019, 2021) și cu Premiul „Constantin Brâncoveanu” al Fundației Alexandrion (2018).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook