26 octombrie 2021

„Întâlnire la muzeu” cu Horea Avram

Muzeul Național de Artă al României organizează marți, 26 octombrie 2021, ora 18:00, o nouă „Întâlnire la muzeu”. De această dată, invitatul lui Călin Stegerean este Horea Avram, președinte al Consiliului Administrației Fondului Cultural Național și al filialei române a Asociației Internaționale a Criticilor de Artă. Întrucât situația epidemiologică actuală ne îndeamnă la prudență, evenimentul se va desfășura fără public și va fi transmis live, pe pagina de Facebook a muzeului. Cei doi discută problemele actuale ale culturii în general și ale artelor plastice în special într-o perioadă când lumea reală pare a-i ceda locul celei virtuale.



Evenimentul face parte din seria activităților pentru public desfășurate în zilele când spațiile expoziționale sunt închise. „Întâlnire la muzeu” este un proiect care își propune să privilegieze contactul cu personalități din varii domenii ale culturii pe subiecte aflate la interferența diverselor genuri artistice.

Horea Avram este istoric de artă, teoretician media și curator independent. Doctor în istoria artei și studiile comunicării la McGill University, Montreal. Cercetează și scrie despre artă și cultura vizuală în relație cu noile tehnologii.

Este conferențiar universitar la Departamentul de Cinematografie și Media, Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Curator independent din 1996 și a publicat cărțile: „Perspectiva negociabilă. Eseuri și comentarii despre practici artistice actuale”, București, Editura Eikon, 2021 (autor), „Moving Images, Mobile Bodies. The Poetics and Practice of Corporeality in Visual and Performing Arts”, Cambridge Scholars Publishing, 2018 (coordonator).

A publicat eseuri în „Encyclopedia of Aesthetics” (Oxford University Press, 2014), „Theorizing Visual Studies: Writing Through the Discipline” (New York: Routledge, 2013) și „Enciclopedia imaginariilor din România. Patrimoniu istoric și identități cultural-lingvistice” (Iaşi: Polirom, 2020).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook