11 martie 2022

Haffner plays Haffner

Jazz Fan Rising marchează ridicarea restricțiilor cauzate de pandemie prin concertul „Haffner plays Haffner”, care are loc marți, 15 martie 2022, la Sala Dalles din București (Bd. Nicolae Bălcescu 18), de la ora 19:00.



Evoluează în premieră pe scena bucureșteană, în formulă de trio, Wolfgang Haffner, unul dintre greii jazzului european. Percuționist versatil și prolific, el și-a pus semnătura pe nu mai puțin de 400 de albume, alături de o foarte lungă listă cu cele mai remarcabile nume din jazzul mondial, printre care: Pat Metheny, Jan Garbarek, Nils Petter Molvaer, Esbjörn Svensson, Gregory Porter, Bugge Wesseltoft, Johnny Griffin, Mike Stern, The Manhattan Transfer, Cassandra Wilson, Chaka Khan, Al Jarreau, Joe Sample, Randy Brecker, NDR Big Band, WDR Big Band și alții.

Pentru concertul bucureștean, Wolgang Haffner și trupa sa au pregătit un program cu o selecție din cele 16 albume ale artistului, acoperind câteva din perioadele sale de creație. Astfel că, în concertul „Haffner plays Haffner”, fiecare spectator să poată regăsi muzica cu care să rezoneze, indiferent de „tribul” muzical de care se simte atașat.

Formula de trio cu care urcă pe scena bucureșteană este compusă din Wolfgang Haffner – percuție, Simon Oslender – pian și Thomas Stieger – bas electric. 

Wolfgang Haffner a cântat la aproape toate festivalurile de jazz importante din lume și a făcut turnee în 100 de țări și se află în premieră în România, cu bucuria să poată cânta alături de trupa sa pentru publicul românesc în momentul ridicării restricțiilor impuse de pandemie.

Ciprian Moga, din partea Asociației Jazz Fan Rising, a spus:

Este un concert care marchează ridicarea restricțiilor impuse de pandemie și sperăm ca, pe lângă bucuria pe care o aduce fanilor, să însemne revenirea la normalitatea care ne-a lipsit atât de mult. Să ne revedem în sălile de spectacol cât mai pline, să ne bucurăm de muzică de calitate și să aducem un strop de armonie în vremurile tulburi care ne sunt date să le trăim.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook