12 octombrie 2022

„Cutremurul neștiut” – la Teatrul Odeon, sala Studio

Duminică 23 octombrie 2022, începând cu ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului Odeon din București va avea loc premiera spectacolului „Cutremurul neștiut”, regia și scenariul Carmen Lidia Vidu, un spectacol despre deciziile luate de Nicolae Ceaușescu după cutremurul din 4 martie 1977.

Spectacolul este prezentat de Re:Rise – Asociaţia pentru Reducerea Riscului Seismic şi este realizat pe baza stenogramei oficiale a şedinţei din 4 iulie 1977, convocate de Nicolae Ceaușescu la patru luni după cutremurul din martie.

Fragment din prezentarea spectacolului:

„Pe 4 iulie, cca. 300 de persoane (ingineri, arhitecţi, lideri de partid şi ai administraţiei locale), sunt strânşi într-o sală din spatele CC şi li se ordonă de către Ceauşescu să sisteze toate lucrările de consolidare la clădirile afectate de cutremur. Numai în Capitală, peste 10.000 de clădiri au fost, astfel, lăsate vulnerabile în faţa viitorului mare seism.”

Spectacolul va fi urmat de discuţii cu publicul, în prezenţa lui Andrei Ursu, director ştiinţific al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, fiul disidentului Gheorghe Ursu, inginer constructor, oponent al hotărârilor din şedinţa care a avut loc pe 4 iulie 1977, ucis de Securitate în 1985.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook