14 martie 2017

Angajare de clovn

Spectacolul Teatrului Naţional din Bucureşti, „Angajare de clovn” de Matei Vişniec, regia Ion Caramitru, are prima reprezentaţie în data de 16 martie 2017, de la ora 19:30, la Sala Studio. Distribuţia este alcătuită de Petre Ancuţa, Emilian Mârnea şi Florin Călbăjos – distribuiţi într-o ipostază foarte apreciată în lumea circului, aceea de clovn muzical. Trei dintre cei mai tineri actori ai trupei TNB interpretează rolurile celor trei clovni bătrâni.

„Angajare de clovn” aduce pe scenă (dar şi în sală şi foyer) spectacolul imposibilului, al întâlnirii cu iluzia absolută şi cu mirajul libertăţii fără graniţe. Totul, într-o montare plină de umor, sensibilitate, cinism duios, acrobaţii sufleteşti, în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului.

Acest spectacol alături de alte trei spectacole bucureştene („Brâncuși împotriva Statelor-Unite”, coproducție Teatrul Odeon și Compagnie SuzanneM/Eric Vigner Franța, „Micul Prinț”, Teatrul de Comedie şi „Artists Talk” – ARCUB) fac obiectul de lansare al unui program de cooperare artistică franco-română în domeniul teatrului contemporan, Theatre Franco-Roumain.

În prima etapă a acestui nou program iniţiat de Institutul Francez din București, cele patru spectacole mai sus amintite, selectate pe criteriul legăturii cu spaţiul cultural francez, beneficiază de supratitrare în limba franceză. Spectacolele se alătură astfel evenimentelor ce marchează luna martie ca lună a Francofoniei.

Pentru a beneficia de supratitrare în condiţii optime, la achiziţionarea biletelor pentru această reprezentaţie trebuie să solicitaţi locuri în sectorul „A” din Sala Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

4 thoughts on "Angajare de clovn"

 1. G.L. Buffon spune:

  Un casting(?) care, după părerea mea, nu ar mai trebui să aibă loc:
  avem clovni cu duiumul, slavă Domnului, nu cred că mai este nevoie!

 2. ivanov spune:

  Piesa e bună
  dar data premierei
  e tare nefericită!

  Aşa marchează
  Naţionalul lui Caramitru
  60 de ani de la moartea lui Brâncuşi!

  Ţară de clovni!

 3. G.L. Buffon spune:

  Corect!
  Și mai corect ar fi fost ca „Angajare…” să se facă la Teatrul de Comedie, „Micul prinţ” la Ţăndărici, iar „Brâncuși…” la
  Naţional, certainement et bien sûr.

 4. ivanov spune:

  Alo! Alo!
  Domnule Caramitru!
  Ce faceţi dom’le?
  Angajaţi clovni?
  Fără concurs,
  într-un teatru de stat?

  Încă vă mai trebuie
  clovni?

  Păi gem instituţiile statului
  de ei, dom’le!

  Clovni, nu glumă!
  Unul mai tragic
  decât altul.

  Eu parcă-l văd pe marele clovn
  al Revoluţiei,
  Cetăţeanul Turmentat Mircea cu Fundul Lat
  (latifundiarul de la Cetate)
  cum îl îndemna pe Mitru cel Negru
  (Caramitru),
  în direct, din Studioul 4
  al Televiziunii Libertine :
  Ioane, fă-te că lucrezi!
  A sosit vremea clovnilor!
  Angajează, băiete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook