14 decembrie 2016

Angajare de clovn

Repetiţiile pentru noul spectacol al Teatrului Naţional din Bucureşti, cu piesa „Angajare de clovn” de Matei Vişniec se află pe ultima sută de metri. Primele întâlniri cu publicul sunt programate să aibă loc în zilele de 16, 17 şi 18 decembrie 2016, de la ora 19:30, la Sala Studio.

Angajare de clovn

„Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia şi conceptul scenic al lui Ion Caramitru, aduce pe scenă (dar şi în sală şi foyer) spectacolul imposibilului, al întâlnirii cu iluzia absolută şi cu mirajul libertăţii fără graniţe. Totul, într-o montare plină de umor, sensibilitate, cinism duios, acrobaţii sufleteşti, în care teatrul şi circul se întrepătrund pe tărâmul comun al spectaculosului.

Ne aflăm în arenă, dar și în fața unei uși închise; pornim, alături de Nicollo, Filippo si Peppino, trei clovni bătrâni, înspre tărâmul spectaculosului, acolo unde surprizele se ţin lanţ şi arta ne poate lua prin surprindere. Aceşti trei clovni bătrâni se întâlnesc în faţa unui anunţ de angajare, gata să dea totul pentru ultimul truc, giumbuşlucul suprem peste care poate cădea cea din urmă cortină. Corpul le joacă feste, dar mintea vibrează, hipnotizează, iar amintirea gloriei trecute transformă lumea întreagă într-o feerie, un manej al miraculosului, un decor suprarealist.

Publicul le este complice amuzat în această aventură, o joacă de-a viaţa şi de-a moartea în care nimic nu este ceea ce pare, iar sala de teatru se transformă, pe negândite, într-o arenă de circ, unde veţi găsi personaje fantastice, dar şi propriile vise rătăcite.

Fiţi pregătiţi să redescoperiţi, într-o viziune neașteptată, una din cele mai montate piese ale lui Matei Vişniec, „Angajare de clovn”, cu trei minunaţi tineri actori ai TNB: Petre Ancuţa, Emilian Mârnea şi Florin Călbăjos. Ei sunt artiştii-scamatori, expresivi şi suprinzători, care îmbină muzica, pantomima, magia şi interpretarea plină de farmec pentru a construi personaje la graniţa dintre realitate şi fantezie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Angajare de clovn"

  1. ivanov spune:

    Adevărata „Angajare de clown” se joacă la Palatul Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook