20 februarie 2019

Ulrich Drechsler’s Liminal Zone la Cluj-Napoca şi Bucureşti

Cvintetul Liminal Zone, condus de saxofonistul și compozitorul Ulrich Drechsler, un proiect de jazz unic, prezent în stagiunea curentă a Musik Verein din Viena, poate fi ascultat la Cluj-Napoca (luni, 25 februarie 2019, la ora 19:00 la Sala Radio Cluj) și la București (marți, 26 februarie 2019, de la ora 19:00, în Sala Elvira Popescu de la Institutul Francez).



Ulrich Drechsler este un muzician greu de pus într-o anumită categorie. Într-o permanentă căutare de noi frontiere, el are o vivacitate și o poftă de varietate similară, poate, doar cu cea a lui Bugge Wesseltoft.

În Liminal Zone totul este posibil. Vocea radiantă a lui Özlem Bulut, soprana de coloratură turcă cu rădăcini kurde, poate atinge orice ascultător în adâncurile sufletului. Ea învăluie sunetul plin și elegant al unui trio magnific: basul lui Oliver Steger, peste percuțiile lui Raphael Keuschnigg, strălucitor prin pasiune și creativitate, alături de pasajele de virtuozitate ale pianistului iranian Amir Ahmadi.

Ulrich Drechsler mărturisește:

Liminal Zone este ideea mea despre jazz. Libertatea improvizației, claritatea și disciplina muzicii clasice, intensitatea și emoția muzicii sufi persane, minimalismul și senzația de spațiu din folclorul scandinav, și multe altele. Mi-au trebuit mai mult de zece ani ca sa înțeleg că jazz-ul singur este prea puțin pentru mine. Și am început să caut noi surse de inspirație, să îmi schimb stilul pentru a exersa, compune și asculta muzică cu focus pe două componente simple – sunet și emoție.

Ulrich Drechsler este german de origine și vienez prin adopție din 1998. S-a afirmat rapid drept unul dintre cei mai străluciți muzicieni și compozitori din Austria, primul său proiect, Café Drechsler Band, a fost publicat imediat de Universal Music Austria și a evoluat spre o serie de 4 albume mixând jazz cu electronica și dance. Un alt proiect – Drechsler – explorând nu-jazz, a făcut istorie. Mai are, de asemenea, un proiect superb alături de Tord Gustavsen și al său Ulrich Dreschler Quartet. Iubitorii de jazz din Romania l-au savurat la „Jazz la Bran” în 1996 (cu Stefano Battaglia) si la „Jazz in Church” (alături de Peter Cech).

Muzica Liminal Zone a fost înregistrată nu mai departe de ianuarie 2019, și este în curs de apariție la Universal Music.

Biletele la concert pot fi cumpărate online sau direct la Cluj-Napoca în librăriile Humanitas și Cărturești, cinema Florin Piersic, casa de bilete a Teatrului Național, agenția Wens Tour și la București în librăriile Humanitas, Cărturești, Kyralina, cinema Elvira Popescu, cafenelele Lente, casieria Eventbook (Brezoianu 21).

Liminal Zone este adus la București și la Cluj de Jazz Fan Rising, în partenariat cu Forumul Cultural Austriac.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook