8 mai 2019

EUROPAfest, ediţia a 26-a

Între 9 și 18 mai 2019 are loc EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Bucureștiul și Sibiul răsună în acordurile a peste 300 de muzicieni din 31 de țări – concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions și evenimente neconvenționale. Sub sloganul „It’s all about live quality music!” în 2019 festivalul sărbătorește 26 de ani de muzică bună.



Festivalul debutează pe 9 mai 2019 – Ziua Europei prin Opening Gala EUROPAfest. În București, pe scena Teatrului Odeon, de la 19:00 se sărbătorește deschiderea ediției cu numărul 26 pe acorduri de jazz alături de Dan Papirany Band, cu muzicieni care au venit tocmai din Australia, Israel și Noua Zeelandă și Gabriele Agosta (Italia).

Între 11 și 18 mai 2019, Capitala este animată de concertele din cadrul concursului-festival Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz ale Europei. Sala Dalles găzduiește zilnic, începand cu 13 mai și până pe 17 mai 2019, de la ora 19:00, un concert de jazz care aduce publicului din România ultimele tendințe de pe scenele internaționale – SUA, Canada, Europa, America de Sud și Asia. Spectatorii se delectează cu momente interpretative unice, ce abundă de originalitate și nonconformism, în compania a 16 trupe din 13 țări.

EUROPAfest îmbracă primavara și în fundalul muzical al viorii. Între 11 și 18 mai 2019 are loc cea de-a 25-a ediție a Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti”. Peste 60 de violoniști din 24 de țări transformă Bucureștiul într-un oraș de poveste, în care virtuozitatea, talentul și rafinamentul se întrec în interpretari de excepție în fața unui juriu de specialiști internaționali pentru premii de 10.000 Euro.

Între 10 și 17 mai 2019 au loc concertele after-hours reunite sub brandul Caffe Festival Ibis. În fiecare seară, de la 20:00, spațiul neconvențional al cafenelei hotelului Ibis Gara de Nord găzduiește muzicieni ai noului val de jazz, care te vor molipsi de bună dispoziție și poftă de viață, iar ritmurile ce oscilează între relaxant și antrenant acaparează simțurile, pentru o terapie de muzică bună.

La Sibiu au loc concerte simfonice desfășurate pe scena Sălii Thalia, în perioada 9-18 mai 2019. Evenimentul de vârf este Best World Violinists în care evoluează cei mai buni violoniști din concurs alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Între 14 și 18 mai 2019 sunt organizate master-classes și workshopuri pentru vioară și jazz, cel mai așteptat fiind cel condus de artista Doroteya Lyutskanova (Bulgaria).

Festivalul se încheie pe 18 mai 2019 la ora 19:00 la Teatrul Odeon – Sala Majestic cu Gala EUROPAfest care celebrează într-o atmosferă plină de emoție și entuziasm excelența muzicală. Evoluează cele mai bune trupe și cei mai buni violoniști, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câștigătorii celor două concursuri. Cu aceeași ocazie este decernată Diploma de Excelență din partea Casei Regale.

Detaliile legate de programul evenimentului se găsesc la www.europafest.ro.

Intrarea la un concert e 49 lei și biletele se pot achiziționa tot online. Elevii și studenții au accesul liber în limita locurilor disponibile.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook