5 mai 2014

Festivalul Internaţional EUROPAfest 2014

Singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz, blues, pop și muzică clasică – revine în 2014 cu concerte live de excepție. Sub sloganul „It’s all about live quality music!”, ediția cu nr. 21 a Festivalului Internațional EUROPAfest prezintă peste 300 de artiști din 45 de țări.

EUROPAfest

Festivalul debutează pe 8 mai 2014 cu un concert tematic – Swiss Jazz Night – Jazz in the Theatre, organizat în parteneriat cu Ambasada Elveției în România și Primăria Municipiului București. Scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va răsuna în acordurile muzicienilor din Elveția, Grecia, UK și Australia. Cu aceeași ocazie are loc sărbătorirea Zilei Europei, un moment aparte al concertului reprezentându-l interpretarea Imnului Europei pe ritmuri de jazz. Spectacolul cuprinde și alte surprize.

Pe 9 mai se deschide scena Caffe Festival, la Ibis Caffe, cu concertul celor de la Vassilis “Blue” Sotiriou / Grecia, Elveția care prezintă un amestec bine proporționat de blues, funk, soul și muzică jazz. Tot pe 9 mai, EUROPAfest continuă la Mărul de Aur cu trupa Alex Hahn & The Blue Riders / UK, Australia, care aduce un tribut Ettei James.

Pe langă cele două evenimente, bucureștenii au ocazia să participe la încă 10 evenimente, printre care mult-așteptatele concerte de jazz, blues și pop, cea de-a opta ediție Bucharest International Jazz Competition prezentată în cadrul evenimentului EUROPAfest – 100% jazz and more , cu trupe de jazz din 21 de țări, Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”, la care s-a înregistrat un număr record de participanți într-un concurs din România: 143 de participanți din 38 de țări și concerte after-hours în spații neconvenționale.

Din anul 2005 festivalul se desfașoară sub Înaltul Patronaj al Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu.

Agenda EUROPAfest este plină de evenimente atractive încât îți e greu să bifezi doar unul singur! De aceea, organizatorii te așteaptă să li te alături oricând în perioada 8 – 24 mai pentru a sărbători muzica de calitate. Detalii despre concertele viitoare se găsesc la jmevents.ro/events/europafest.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook