3 iunie 2022

Bucharest International Jazz Competition 2022

Pe 1 iulie 2022 se dă startul unei noi ediții a „Bucharest International Jazz Competition”, eveniment care aduce jazz de calitate de pe cele mai cunoscute piețe muzicale ale lumii. În 2022 susțin concerte 24 de trupe din 23 de țări: Africa de Sud, Australia, Belgia, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Marea Britanie, Nigeria, Olanda, Polonia, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, Țara Galilor, Tunisia, Turcia și Ucraina.E o reconfirmare a poziționării concursului de către BBC în top 3 mondial.

Pentru 9 zile Bucureștiul devine Capitala jazz-ului mondial, evenimentul fiind o platformă internațională de întâlniri, dialog, schimburi muzicale și creație între jazziști cu backgrounduri culturale diferite. Se descoperă și se integrează viziuni noi, au loc sinergii creatoare, se pun bazele unor viitoare colaborări, totul în numele muzicii, al unității în diversitate și al prieteniei.

BIJC a depășit de multă vreme granițele unui concurs, azi evenimentul integrând concerte de jazz, concurs, sesiuni de jam session, ateliere de jazz.

Luigi Gageos, directorul concursului declară:

Acum 16 ani lua naștere primul concurs internațional de jazz din România dedicat muzicienilor profesioniști. Era o idee îndrăzneață, pornită la inițiativa unui art manager cu formare în muzică clasică, dar care credea cu tarie în necesitatea și importanța existenței unui eveniment de acest gen și în România. Ne-a surprins cât de bine a fost primit evenimentul pe piața muzicală autohtonă, iar numărul participanților ne-a depășit așteptările: 30 de trupe din 25 de țări. Lucrurile au continuat într-un trend ascendent astfel încât azi suntem bucuroși să oferim un eveniment complex. Atmosfera din timpul festivalului de jazz este seducătoare. Odată ce ai participat la un concert marca Bucharest International Jazz Competition vei reveni în fiecare an, tânjind după acel „je ne sais quoi” pe care doar un concert de jazz adevărat ți-l poate da.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook