4 septembrie 2020

Formare Culturală Aplicată

Formare Culturală, platformă de resurse pentru industrii culturale și creative, se adaptează contextului social și cultural actual și aplică instrumente specifice nevoilor de informare, conectare și profesionalizare a lucrătorilor și antreprenorilor culturali. Așadar, pe 8 septembrie 2020 organizează un eveniment de networking cultural offline la București. Pe 16 septembrie 2020 are loc o dezbatere online pe tema interpretării, promovării și salvgardării elementelor de patrimoniu imaterial din România, iar în intervalul 27-29 noiembrie 2020 un training interdisciplinar offline la București: „Instrumente inovative pentru proiecte culturale”.

De asemenea, începând cu 20 septembrie 2020, continuă seria tutorialelor online, pe teme precum dezvoltarea publicurilor culturale și resurse financiare pentru proiecte creative.

Platforma Formare Culturală organizează anual întâlniri de networking cultural la care sunt facilitate întâlniri cu reprezentanți din instituții publice și private, de tipul organizatori și programatori de evenimente culturale, institute culturale, universități vocaționale, manageri, antreprenori, finanțatori.

Întâlnirea de networking profesional în cultură din 8 septembrie 2020, ora 18:00, din grădina Casei Filipescu-Cesianu – Muzeul Municipiului București, este facilitată și constă în module precum cultural pitch și round-and-round table. În mod specific, se lucrează aplicat pe problemele generate de situația pandemică actuală, înlocuind speed networking cu speed solving, instituind ad-hoc grupuri foarte mici de suport punctual pe problemele fiecăruia.

Înscrierile se fac online.

Dezbaterea #formareculturala „Inovație în patrimoniu imaterial” din 16 septembrie 2020, de la ora 19:00, invită pe specialiștii Mihaela Vețan și Nicolae Pepene, cu expertiză în abordări inovative ale elementelor de patrimoniului imaterial din România, pentru a prezenta instrumente de salvgardare, promovare și interpretare în context contemporan pe care le-au folosit în proiectele proprii.

Dezbaterea culturală durează aproximativ o oră și jumătate, are loc în mediul online (Youtube și Facebook) și permite discuții sub forma comentariilor.

Înscrierile se fac, de asemenea, online.

Această dezbatere este un eveniment conex Romanian Design Week 2020.

Pentru lucrătorii culturali și antreprenorii creativi, platforma Formare Culturală produce tutoriale online pe teme precum planuri de dezvoltare a publicurilor culturale sau resurse privind finanțări nerambursabile pentru proiecte culturale și organizează traininguri interdisciplinare de câte trei zile, fiecare zi având invitat un specialist care adaptează instrumente inovative din alte domenii pentru dezvoltarea de proiecte culturale specifice.

Trainingul din 27-29 noiembrie 2020 de la București abordează, pe zile, subiectele „De la public la comunitate”, „Netnografie și social listening” și „Designul experienței utilizatorilor în proiecte culturale”.

Detalii suplimentare pot fi obținute online.


Evenimentele fac parte din programul „Formare Culturală Aplicată”.

Participările la dezbatere și networking sunt gratuite datorită co-finanțării Administrației Fondului Cultural Național.

Evenimentele offline Formare Culturală sunt organizate cu respectarea măsurilor de prevenire Covid-19.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook