19 septembrie 2008

Festivalul „Temps d’images”

Asociatia ArtLink organizează în România prima ediţie a festivalulului european „Temps d’images”, între 22-30 septembrie 2008, la Bucureşti. Spectacole de teatru, dans contemporan şi video din Franţa, România şi Portugalia vor invada scenele teatrelor Ion Creanga, Nottara, Bulandra şi Clubul Fabrica. Lucrări de artă video ale absolvenţilor universităţilor de artă din ţară vor putea fi vizionate la UNAGaleria, iar Nopţile ARTE vor fi petrecute la Terasa La Motoare, cu proiecţii de filme de dans contemporan, producţii ale canalului de televiziune ARTE.

Creat în anul 2002 de către canalul de televiziune ARTE şi de La Ferme du Buisson – Scena Naţională Marne la Valée din Franţa, proiectul „Temps d’images”, festival de teatru, dans şi imagine, s-a dezvoltat la nivel european, desfăşurându-se acum în zece ţări: Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, România, Ungaria şi Turcia.

„Temps d’images” este un proiect european interdisciplinar care îşi propune să creeze punţi de comunicare între artişti din zona artelor spectacolului şi a artelor vizuale, în scopul crearii de noi forme artistice. „Temps d’images” contribuie la susţinerea creaţiei interdisciplinare şi a cercetării artistice prin realizarea de co-producţii internaţionale şi laboratoare de cercetare.

Caracteristica spectacolelor din „Temps d’images” constă în încercarea de aduce un echilibru între acum şi atunci, între viu şi „inregistrat”, folosind imaginea video sau multimedia ca un element dramaturgic esenţial în artele spectacolului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook