7 decembrie 2020

Expoziție inovativă cu bunuri culturare restaurate

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, are loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri culturare restaurate” din colecția Muzeului Teatrului Național București.



La Conferința de deschidere a proiectului participă reprezentanți ai beneficiarului finanțării – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, precum și ai partenerilor proiectului: Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Biblioteca Națională a României. Conferința este transmisă în direct, on-line, pe canalul de Youtube al TNB și pe paginile de Facebook a Proiectului și a TNB.

Proiectul vizează îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural, îmbunătățirea antreprenoriatului cultural, dezvoltarea de noi competențe și crearea de noi locuri de muncă.

Proiectul conduce la organizarea unei expoziții inovative care aduce în fața publicului 38 bunuri mobile restaurate, dezvoltarea de noi competențe la locul de muncă pentru membrii echipei de proiect și asigurarea creării a 3 noi locuri de muncă la Muzeul TNB.

Muzeul TNB a trecut în ultimii ani printr-un amplu proces de reorganizare și reinventariere a colecțiilor pe care le deține. Datele rezultate în urma inventarierii arată că în colecția Muzeului TNB există 227 lucrări de pictură, 213 sculpturi, 500 lucrări de grafică, 157 de costume și accesorii, 390 de decorații și medalii, 150 obiecte personale ale actorilor, iar în depozitele muzeului se află numeroase afișe, fotografii și tipărituri care vor intra in fondul Bibliotecii Teatrului Național.

Reorganizarea Muzeului se face pe principii moderne și potrivit rigorilor Legii Patrimoniului, Muzeelor și Colecțiilor și a normelor privind inventarierea, restaurarea și clasarea bunurilor culturale mobile, fiind o adevărată provocare pentru echipa TNB.

Proiectul „Expoziție inovatoare cu bunuri culturale restaurate” reprezintă, așadar, un sprijin salutar pentru realizarea în cât mai bune condiții a acestor activități și un pas semnificativ către redeschiderea Muzeului către publicul larg.

Conferința de deschidere a proiectului prezintă publicului, prin intermediul invitaților prezenți la eveniment, detalii despre obiectivele, activitățile, rezultatele urmărite de proiect, precum și pe membrii echipelor care iau parte la derularea activităților acestora: manageri, restauratori, experți.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. La eveniment participă și reprezentanți ai Programului RO-CULTURA în cadrul căruia a fost finanțat proiectul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook