24 mai 2016

Pavilionul Muzeal Multicultural la inaugurarea oficială

Vineri, 27 mai 2016, începând cu ora 12:00, are loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural (PaMM), situat la intrarea principală în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA (Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului).

PaMM vedere ansamblu

Evenimentul reuneşte oficialități locale, reprezentanți ai Ministerului Culturii, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ambasadei Regatului Norvegiei în România, personalități ale vieții culturale și prieteni ai Muzeului ASTRA. De asemenea, inaugurarea este onorată și de reprezentanții Muzeelor „Sør Trøndelag” din Trondheim, Norvegia, partenerul Muzeului ASTRA în cadrul proiectului.

Ciprian Ștefan, director general al Muzeului, precizează: „Este un moment important pentru publicul Muzeului ASTRA care va beneficia de acum înainte de facilități de primire moderne, de un nou magazin de produse tradiționale autentice și, mai ales, de un nou program expozițional pavilionar derulat într-un spațiu primitor și creativ”.

Investiția a fost realizată în perioada 2014 – 2016 prin proiectul predefinit „Patrimoniu deschis: Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA”, finanțat prin Granturile SEE (Spațiul Economic European – Islanda, Liechtenstein și Norvegia) 2009-2014, în cadrul programului „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

pavilion vechi

Fondurile proiectului sunt folosite pentru a realiza un program cultural complex ce include construcția Pavilionului Muzeal Multicultural, reconstrucția, conservarea și restaurarea a 18 monumente reprezentative pentru diverse etnii din Muzeul în aer liber, dezvoltarea și promovarea circuitului expozițional „Calea minorităților etnice”, conservarea a 2.000 de bunuri muzeale și consolidarea relațiilor româno-norvegiene prin cercetări comune privind istoria culturală a minorităților etnice.

Pavilionul Muzeal Multicultural pune în valoare colecțiile Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, devenind de acum înainte sediul acestuia, și facilitează accesul publicului larg în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vizitatorii Muzeului ASTRA bucurându-se de cele mai moderne facilități de primire, dintre care amintim Centrul de informare turistică, Galeriile de artă populară, spațiile multimedia, parcarea și accesul pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru prima dată patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA devine accesibil publicului printr-o expoziție ce pune în valoare schimbul cultural ca dominantă a târgului transilvănean. La acestea se adaugă expozițiile multimedia interactive care vor încuraja implicarea vizitatorilor într-o experiență unică.

PaMM la final

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook