19 mai 2022

Eveniment de o zi la Muzeul ASTRA

Sâmbătă, 21 mai 2022, Centrul Cultural Subcarpați în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează un eveniment de o zi la Muzeul ASTRA – Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.



Evenimentul aduce pe agenda publicului sibian și în special al publicului muzeului un showcase de muzică, performance-uri artistice, ateliere de meșteșuguri și sporturi pe apă cu tradiție.

Pe lacul Dumbrava, echipa Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 organizează „Descoperă Rowmania”, o competiție de vâslit în canotci. Concurenții sunt invitați (indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă) să participe în echipe de 10+1. Detalii despre înscriere online și pe pagina de Facebook.

Tot aici, meșterul marangoz Viorel Gheorghe susține un atelier de construcție de canotci în miniatură, dedicat copiilor și elevilor.

Centrul Cultural Subcarpați prezintă două ateliere dedicate cavalului: „Atelierul de făurire a cavalului”, cu meșterul Adrian Mihaiu, și „Tot ce suflă”, atelier de cântec la caval, prezentat de Călin Han.

Publicul de toate vârstele este invitat de echipa Centrului Cultural Subcarpați la o șezătoare de broderie și cusut motive tradiționale, cu fire de ață, povești și cântec.

Atelierele sunt organizate în spațiile puse la dispoziție de Muzeul ASTRA, o comoară culturală a arhitecturii românești cu gospodării tradiționale care redau autentic viața țăranului român.

Începând cu ora 19:00, Centrul Cultural Subcarpați organizează o competiție de tip „battle” (improvizație muzicală) pentru a pune în valoare, printr-o abordare contemporană, specificul muzicienilor și instrumentiștilor tradiționali dornici să își expună măiestria pe scena competiției.

Evenimentul se încheie la apusul soarelui, cu un concert live, prezentat de Subcarpați, pe scena de pe lacul muzeului. Detalii pe site-ul formației.

Demersul pornește de la misiunea împărtășită de cele două organizații, și anume, să inspire comunitățile la utilizare creativă a patrimoniului local, cultural și natural.

Programul evenimentului

În Sat

  • 12:00 – 18:00 „Atelier de meşterit caval”, cu meșterul Adrian Mihaiu
  • 12:00 – 18:00 „Tot ce suflă”, atelier de cântec la caval, prezentat de Călin Han
  • 12:00 – 18:00 Șezătoarea de țesut și cusut motive tradiționale, cu fire de ață, povești și cântec
  • 12:00 – 18:00 OG Meet-Up
  • 19:00 Marele Caft (Battle Folcloric)
  • 21:00 Concert Subcarpați (pe scena de pe lac)

Pe Lac

  • 10:30 – 15:30 „Descoperă Rowmania” – competiție de vâslit in canotci de 10+1
  • 10:30 – 12:15 Înscrierea participanților şi acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe)
  • 12:15 – 12:30 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
  • 12:30 – 15:00 Desfășurarea concursului de canotcă (pe serii, semifinale, finala)
  • 15:00 – 15:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă
  • 
12:00 – 16:00 Atelier de Marangozerie
SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook