5 martie 2020

Fenomenul ASTRA în țară și în străinătate

Muzeul ASTRA este singura instituție de cultură din România participantă la Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg, în perioada 5-7 martie 2020.Este vorba despre una dintre cele mai importante platforme culturale, dedicată conservării și restaurării monumentelor. Târgul MONUMENTO Salzburg reunește peste 250 de expozanți care propun practici inovative și sustenabile în domeniul patrimoniului cultural mondial, dar și în domeniile meșteșugurilor tradiționale, turismului cultural, a echipamentelor și tehnologiilor specifice conservării și intervențiilor de restaurare.

Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA, declară:

Echipa de specialiști a Muzeului ASTRA aduce în atenția Târgului MONUMENTO ateliere demonstrative de restaurare pe suport lemn – restaurarea structurilor lemnoase de tip șarpantă și de confecționare a diverselor tipuri de șiță specifice arhitecturii românești – precum și ateliere de restaurare a textilelor tradiționale. De asemenea, restauratorii Muzeului ASTRA au realizat o mini-expoziție cu diverse suporturi textile, ce necesită tehnici inovative de intervenție. Standul expozițional al Muzeului ASTRA completează prezența la Târgul MONUMENTO prin informații/publicații și proiecții video ce ilustrează oferta culturala a muzeului nostru. Participarea Muzeului ASTRA în acest eveniment confirmă astfel noi oportunități de colaborare și de realizare a unor proiecte de anvergură în restaurare.

Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg este prima acțiune culturală internatională la care Muzeul ASTRA a participat în 2020. Acest lucru vine după ce anul 2019 a fost unul de impact, atât pe plan național, dar mai ales pe plan internațional pentru Muzeul ASTRA.

Ca dovadă, instituția a câștigat marele premiu European Museum Academy/Luigi Micheletti, adică un fel de Premiu Oscar din cinematografie transpus în perimetrul muzeelor europene.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook