25 iulie 2022

Noutate la Muzeul ASTRA – Platforma Educațională Etno Tehno Parc

Muzeul ASTRA, instituție finanțată de Consiliul Județean Sibiu, a inaugurat „Platforma Educațională Etno Tehno Parc”, o zonă dedicată activităților educaționale în aer liber, pentru care s-a intervenit peisagistic pe o suprafață de cca 2.000 mp.

Construcțiile propuse de echipa de arhitecti si peisagiști, conexiunile dintre ele si accesibilizarea din diferite puncte din proximitate, sunt formate dintr un turn inspirat de moara de vânt de la Bestepe, jud Tulcea, un pavilion multifuncțional și un pavilion de machete. O șură cu două grajduri si un șopru, alături de un amfiteatru completează infrastructura platformei. Pasarela realizată intre construcțiile multifunctionale, podețul de acces și amfiteatrul au costat 600.000 lei. Fondurile au fost asigurate de Consiliul Judetean Sibiu la capitolul cheltuieli de dezvoltare.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a declarat:

,,Aici vin și revin oameni de la sute de kilometri distanță, fapt care confirmă aprecierea vizitatorilor pentru acest muzeu. Aducem astăzi la cunoștință tuturor sibienilor și nu numai că există acum un astfel de spațiu, o platformă educațională cum este Etno Tehno Parc, iar acum cât mai mulți copii și părinți se pot bucura de el. Faptul că în Muzeul ASTRA a fost generat un astfel de proiect se înscrie în viziunea pe care Consiliul Județean o are în ceea ce privește cultura și educația. Investiția în cultură înseamnă o investiție în educație. Am ales să implicăm cât mai mult tinerii și copiii în activitățiile instituților culturale. Înțelegem cât de important este ca bazele care se pun în educația tinerilor să fie cele mai bune. Muzeul ASTRA vine astfel cu o completare a educației pe care tinerii o primesc pe băncile școlii. Mai mult, aici copiii învață să aprecieze mai mult valorile autentice din România.”

În anul 2021, 14.000 de copii au participat în programele educaționale pregătite de Muzeul ASTRA, în timp ce din luna iunie 2022 până în prezent peste 4000 de copii au beneficiat de toate activitățile din programul Școala în satul traditional, derulat chiar în Platforma Educațională Etno Tehno Parc.

Ciprian Anghel Ștefan, Manager General Muzeul ASTRA:

,,Este un loc unic de popas, unde vor fi montate diferite instalații de joacă. O să facem și o nouă punte înspre partea din spate a lacului, pentru activități de pescuit. Platforma Educațională Etno Tehno Parc a început să genereze și efecte economice și ne interesează să continue acest lucru. Noi, ca instituție de cultură, trebuie să fim sustenabili și profitabili, nu să fim o povară.”

 

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook