26 octombrie 2020

Expoziția „Actori de pus în ramă” la București Mall – Vitan

Campania „Actori de pus în ramă”, inițiată de Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Teatrul Nottara, ajunge și la București Mall – Vitan printr-o expoziție ce are loc la primul etaj al centrului comercial, în perioada 26 octombrie-8 noiembrie 2020. „Puși în ramă” au fost actorii Ioana Calotă, Răzvan Bănică, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu și Crenguța Hariton, iar printre artiștii ale căror lucrări au „interpretate” în cadrul campaniei se află Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin și Peter Paul Rubens.Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR, a declarat:

Ne bucurăm că vizitatorii centrului comercial București Mall – Vitan vor avea ocazia să vadă expoziția „Actori de pus în ramă”, rezultatul a peste 4 luni de muncă din partea MNAR și a Teatrului Nottara, răsplătite din plin de entuziasmul publicului. Îi așteptăm pe toți cei care vor aprecia expoziția din mall să vină și la muzeu să vadă lucrările în original.

Vizitatorii au ocazia să descopere asemănări și diferențe între original și „reproducerea” propusă de actor, dar și să observe detalii din operele de artă pe care poate le-ar fi trecut cu vederea în mod obișnuit.

Demersul s-a bucurat de un real succes în rândul publicului celor două instituții de cultură, precum și pe rețelele de socializare. Proiectul a fost preluat și de presa națională, precum și de site-uri de știri din întreaga lume (Marea Britanie, Canada, SUA, India, Cehia etc.).

Expoziția, care acum este oferită publicului larg de București Mall – Vitan, reprezintă încununarea dăruirii, talentului și creativității de care au dat dovadă actorii „puși în ramă”.

Lansată online de MNAR și de Teatrul Nottara în luna mai 2020, când teatrele și muzeele erau închise pentru public, campania a constat în „interpretarea” mai multor lucrări din patrimoniul MNAR de către actorii Teatrului Nottara, care au adus astfel la viață personajele din 16 picturi și o sculptură.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook