10 februarie 2021

Eseuri. Cartea întâi

Pasionații de lectură sunt invitați joi, 11 februarie 2021, ora 19:30, la o întâlnire cu Gabriel Liiceanu și Vlad Russo prilejuită de apariția titlului „Eseuri” de Montaigne într-o nouă traducere, semnată de Vlad Russo, cu o prefață de Michel Onfray.



Noua versiune a acestei opere fundamentale, deopotrivă riguroasă și firească, urmărește să-l aducă pe Montaigne mai aproape de spiritul vremii noastre, oferindu-i cititorului o adevărată bucurie a lecturii. Ea este programată să apară în trei volume, fiecare cuprinzând câte o carte a Eseurilor.

Michel Onfray spune:

…O carte de citit și recitit, iar și iar, deopotrivă în amănunt și în ansamblu, dar totodată, și mai ales, în diferite momente ale vieții. Montaigne e mereu prezent spre a ne aminti că, dincolo de modele care au îmbălsămat nenumărați filozofi de-a lungul secolelor, pe mulți chiar în timpul vieții, o filozofie care ne învață că „marea capodoperă a omului este să trăiască așa cum se cuvine” – sau, ca în ultimele rânduri ale genialei sale opere, că „este o desăvârșire absolută și aproape divină a ști să te bucuri cu adevărat de faptul că exiști” —, o asemenea filozofie va dăinui cât vor mai exista oameni care se întreabă ce e de făcut pentru ca, tocmai, să trăiască așa cum se cuvine… Răspunsul se află în „Eseuri”.

Evenimentul este difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio sunt ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook