25 august 2010

Dracula, mortul viu

Dracula, mortul viuEditura Humanitas Fiction a publicat de curând romanul „Dracula, mortul viu” de Dacre Stoker şi Ian Holt.

Pornind de la însemnările lui Bram Stoker, aflate în arhiva familiei, Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker şi Ian Holt, scriitor şi scenarist, au creat o continuare a romanului-cult Dracula, în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Bram Stoker, părintele lui „Dracula” şi întemeietorul genului horror.

La un an de la apariţia sa în 2009, romanul considerat de USA Today „o continuare ce a meritat să fie aşteptată 112 ani” a apărut deja în peste patruzeci de ţări.

Au trecut 25 de ani de când Dracula a fost răpus în castelul lui din Transilvania. În acest răstimp, Mina şi Jonathan Harker au avut un fiu, Quincey, care visează o carieră artistică, încurajat de un misterios actor român, doctorul Seward a căzut pradă dependenţei de morfină, Arthur Holmwood a lăsat furia şi resentimentele să-i macine viaţa, iar profesorul Van Helsing a ajuns un bătrân aparent inofensiv. Echilibrul precar al vieţilor lor, marcate de tragediile trecutului, este spulberat atunci când o mână ucigaşă începe să-i vâneze. Să fi înviat Dracula, însetat de răzbunare? Sau o forţă mult mai cumplită ameninţă să cotropească lumea, cufundând-o în întuneric? Străzile sumbre ale Londrei invadate de ceţuri devin scena unei neaşteptate şi sângeroase înfruntări finale.

Publishers Weekly descrie romanul astfel: „Plin de suspans şi de răsturnări de situaţie, acest thriller supranatural este exact sângele proaspăt de care avea nevoie mitul lui Dracula pentru a-şi păstra tinereţea veşnică.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook