17 septembrie 2015

Descoperiţi România, Dobrogea

Purtând numele „Descoperiți România, Dobrogea”, emisiunea filatelică face o incursiune în trecutul bogat al acestei regiuni, promovând frumusețea naturală și vitalitatea ținutului dobrogean, culminând cu o invitație prin timbre adresată tuturor iubitorilor de frumos, de a vizita, studia și cunoaște aceste meleaguri puternic ancorate în valoroasele repere ale trecutului românilor. Începând cu ziua de vineri, 18 septembrie 2015, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Descoperiti Romania, Dobrogea

Cele patru mărci poștale ale proiectului ne poartă prin istoria, spiritualitatea și bogăția naturală a Dobrogei.

Situată în sudul județului Constanța, pe teritoriul localității Adamclisi, cetatea Tropaeum Traiani expune privirii faimosul monument triumfal cu același nume, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei.

Ruinele fortăreței medievale Enisala, ce veghează asupra lacurilor Razim și Babadag, sunt înfățișate pe marca poștală cu valoarea nominală de 4,70 lei.

Dobrogea este la rândul ei o regiune încărcată de spiritualitate, timbrul cu valoarea nominală de 7,60 lei ilustrând un lăcaș de importanță majoră pentru creștinismul românesc, Peștera Sfântul Apostol Andrei.

Ținutul Dobrogei se remarcă și printr-o bogăție naturală, recunoscută pe plan internațional, și reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei: Delta Dunării, a doua deltă ca mărime din Europa, formată acum aproximativ 6.500 ani. Rolul central pe care Delta Dunării îl joacă în ciclul de viață al mai multor specii, fiind un refugiu critic pentru păsări amenințate la nivel global, face din acest biom unul unic în lume, asupra căruia s-au concentrat eforturi internaționale de conservare, delta fiind declarată Rezervație a biosferei.

Cele patru timbre sunt completate de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de
32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de 4 timbre (în album filatelic).

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 245 de exemplare şi echipat cu blocul emisiunii si plicul “prima zi”, având ştampila „prima zi” aplicată în clar în folio aur. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 245.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook