23 iulie 2014

In memoriam, Eroii neamului

Romfilatelia omagiază eroismul acestor soldați căzuți la datorie, care și-au jertfit propriile vieți pentru apărarea vetrei și a credinței strămoșești, pentru libertate, demnitate și unitate statală, printr-o emisiune de mărci poștale specială, intitulată „In memoriam, Eroii neamului”. Mărcile poștale ale emisiunii prezintă Mausoleul de la Mărășești, imaginea unei construcții simbol a cinstirii eroismului ostașilor români, Crucea Eroilor Neamului, mai cunoscută sub numele de Crucea de pe Caraiman, şi însemnele ordinului militar Mihai Viteazul Clasa I acordat pentru fapte deosebite în luptă.

Eroii Neamului

Cuvintele Reginei Maria a României rămân și astăzi de referință în cartea eroilor neamului, căci ele sensibilizează sufletul și transmit peste generații și timp spiritul eroic și bravura soldaților români de odinioară, care s-au reunit în luptă pentru un scop măreț – unirea tuturor românilor într-un stat unitar independent:

Nu vărsați lacrimi pe mormântul eroilor,
Ci mai curând slăviți-i prin cântece,
Așa, ca faima lor să rămână un ecou,
Prin legenda veacurilor!

Cele trei timbre având valorile nominale de 1,00 lei, 3,60 lei și 14,50 lei sunt completate de plicul prima zi și un întreg poștal, emisiunea fiind machetată în coală de 32 de timbre, minicoală de 6 timbre + 3 viniete și minicoală de 6 timbre + 3 tabsuri.

Începând cu ziua de vineri, 25 iulie 2014, emisiunea de mărci poștale „In memoriam, Eroii neamului” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook