10 iunie 2016

România la Campionatul European de Fotbal Franța 2016

Romfilatelia le dedică tuturor iubitorilor de fotbal din România și suporterilor naționalei un proiect filatelic. Emisiunea de mărci poștale cu titlu sugestiv „România la Campionatul European de Fotbal Franța 2016”, poate fi achiziționată începând de vineri, 10 iunie 2016, de la magazinele Romfilatelia.

timbru 2

Echipa națională de fotbal a României este prezentă pentru prima dată la Campionatul European de Fotbal în anul 1984, reușind să câștige șefia grupei preliminare din care au făcut parte Suedia, Cehoslovacia, Italia și Cipru. Treizeci și doi de ani mai târziu, România se găsește participantă la Campionatul European de Fotbal, Euro 2016, ce se desfășoară în Franța, meciul inaugural fiind între echipa țării gazdă și echipa românească. Din grupa în care țara noastră a fost repartizată mai fac parte echipele Albaniei și Elveției, datele programate pentru cele trei meciuri ale naționalei României fiind 10 iunie, meciul cu Franța, 15 și 19 iunie, meciurile cu Elveția, respectiv Albania.

Emisiunea de mărci poștale „România la Campionatul European de Fotbal Franța 2016” este dedicată atât naționalei țării noastre, cât și tuturor românilor care iubesc acest sport și nutresc speranța că fotbaliștii noștri vor reuși să aducă bucuria în rândul susținătorilor lor prin eventualele victorii obținute în grupa de calificare, care să permită prezența fotbalului românesc în lista primelor valori sportive ale Europei.

Cele patru timbre ale emisiunii ilustrează în mod simbolic jucători de fotbal, fără ca personajele să fie identificate, la care se adaugă faze de joc, o „prezentare” a participării României în meciurile grupei, după cum urmează:

  • Timbrul cu valoarea nominală de 3 lei ilustrează grafic meciul inaugural Franța – România, ce are loc în data de 10 iunie, pe stadionul Stade de France (Saint-Denis);
  • Timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei reprezintă cel de-al doilea meci, disputat cu Elveția, din data de 15 iunie, pe stadionul Parc des Princes (Paris);
  • Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei ilustrează cel de-al treilea meci România – Albania, ce are loc în data de 19 iunie, pe Grand Stade de Lyon (Lyon);
  • Timbrul cu valoarea nominală de 16 lei prezintă grafic steagurile întregii grupe A, respectiv adversarii României, în ordinea de disputare a meciurilor. La acestea se adaugă, în vinietă, logo-ul Federației Române de Fotbal, regăsit de altfel și pe vinietele celorlalte minicoli de timbre.

Cele patru mărci poștale sunt completate de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

timbru 1

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook