23 octombrie 2017

Cugetările româneşti cuceresc lumea – de la plan la înfăptuire

La sfârşitul lunii iunie 2017, anunţam că Asociaţia Culturală Citatepedia a început derularea proiectului „Cugetările româneşti cuceresc lumea”. Proiectul, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, vine cu o idee inedită de promovare a culturii române la nivel mondial.

În acest sens, am selectat 1000 de cugetări româneşti clasice, universal valabile. Acestea, împreună cu traducerile lor în 5 limbi de circulaţie internaţională, sunt publicate pe site-ul www.intercogito.ro, lansat zilele trecute. Practic, este o antologie multilingvă online de cugetări româneşti.

Dar nu ne oprim aici. Ceea ce dorim este să vedem măcar o parte dintre aceste cugetări pe site-uri străine. Este conţinut de cea mai bună calitate, pe care îl punem la dispoziţie gratuit (text şi imagini). Mai mult, vom promova toate articolele care includ unele dintre aceste cugetări.

Dacă aveţi prieteni sau cunoştinţe în alte ţări, care pot publica online astfel de articole, ne-am bucura să le faceţi o sugestie! Este benefic pentru toată lumea.

Dacă nu, poate sunteţi curioşi cum sună Nicolae Iorga în franceză, Mihai Eminescu în germană, Titu Maiorescu în spaniolă, Liviu Rebreanu în italiană, Garabet Ibrăileanu în engleză şi aşa mai departe.

Puteţi distribui pe reţelele sociale cugetările care vă plac. Vor apărea într-o formă grafică, atractivă.

Haideţi să arătăm lumii valorile culturale ale României!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook