4 martie 2010

Bob Dylan vine la Bucureşti

Bob Dylan, una dintre figurile emblematice ale istoriei muzicii, va concerta vara aceasta pentru prima dată în România! Organizat de Emagic, show-ul este inclus în turneul „Never Ending Tour” şi va avea loc pe 2 iunie 2010, pe stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti, sub un nou concept de festival, „Emagic Classics”.Cu o carieră impresionantă de aproape jumătate de secol, Bob Dylan este unul dintre puţinii artişti al căror palmares includ nu mai puţin de 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilaţii şi 58 de single-uri. Geniul muzical cu care a fost înzestrat i-a permis abordarea a diferite stiluri, de la ritmuri tradiţionale de folk, blues şi country la gospel, rock and roll şi chiar jazz sau swing, personalizând şi îmbogăţind fiecare gen muzical cu maniera sa unică de interpretare, care a fermecat generaţii întregi de fani. Piese precum „Subterranean Homesick Blues”,”Like a Rolling Stone”, „Just Like a Woman”, „I Threw It All Away”, „Knockin’ on Heaven’s Door”, „Baby, Stop Crying”, „Love Sick”, sau „Things Have Changed” au făcut istorie, unele dintre ele – “Blowin’ în the Wind” şi “The Times They Are a-Changing” – devenind adevărate imnuri ale drepturilor civile sau ale mişcărilor anti-violenţă.

Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor în 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul timpului o colecţie impresionantă de premii, care include şi 11 trofee Grammy, un Glob de Aur şi un premiu Oscar – ambele pentru piesa „Things Have Changed”, inclusă în coloana sonoră a filmului „Wonder Boys”. Printre premiile deosebite se numără şi 5 premii Grammy Hall of Fame – onorând înregistrările care au peste 25 de ani vechime şi o semnificaţie istorică şi culturală remarcabilă, precum şi o distincţie specială a Premiului Pulitzer în 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii şi culturii americane.

Show-ul de la Bucureşti este inclus în „Never Ending Tour” – un turneu grandios pe care Bob Dylan l-a început în vara anului 1988 şi în cadrul căruia numai până la finele anului 2008 susţinuse peste 2100 de concerte!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Bob Dylan vine la Bucureşti"

  1. Lucian Velea spune:

    Concertul pe care Bob Dylan il va sustine pe data de 2 iunie la Bucuresti isi schimba locatia, urmand a se desfasura in cadrul noului complex Zone Arena. Anuntat initial pe stadionul Iolanda Balas Soter, evenimentul isi va schimba locul de desfasurare din motive logistice, noua locatie permitand acomodarea unui numar mai mare de spectatori in tribuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook