26 iulie 2013

Dylan Moran la Bucureşti

Livehouse Comedy continuă seria show-urilor de comedie cu o nouă premieră pentru România: Dylan Moran – unul dintre cei mai apreciaţi performeri de stand-up comedy din Europa. Actorul irlandez vine pentru prima dată la Bucureşti, show-ul său fiind programat pe 8 octombrie 2013, la Cinematograful Scala. După Eddie Izzard şi Pablo Francisco, acesta este cel de-al treilea show de stand-up comedy internaţional confirmat în România în 2013.



Actor, scriitor, producător de filme şi – nu în ultimul rand – comic, Dylan Moran este un performer desăvârşit, cu un umor cultivat şi savuros, apreciat la scară largă nu doar de fanii genului, ci şi de colegii de breaslă. Bun prieten cu Eddie Izzard, Dylan Moran s-a bucurat întotdeauna de sprijinul şi aprecierea acestuia, fiind deseori lăudat de bunul sau amic. “Dylan este poate cel mai amuzant om pe care îl cunosc. Când ne întâlnim se cutremură pereţii de la hototele de râs. Omul acesta e fantastic!” declara Eddie Izzard, care l-a şi felicitat pe Dylan Moran pentru performanţa de a fi primul comic englez care a susţinut un show în Rusia.

Dylan Moran a debutat pe scena stand-up în 1992, pentru ca în 1993 să câştige premiul competiţiei „So You Think You’re Funny” din cadrul Edinburgh Festival. Ulterior artistul devine o prezenţă constantă în cadrul evenimentelor de profil precum Just for Laughs Montreal Comedy Festival, Melbourne International Comedy Festival sau Kilkenny Comedy Festival. În 2007 s-a clasat pe locul 17 în topul celor mai buni 100 de comici de stand-up realizat de Channel 4, trei ani mai târziu ocupând poziţia a 14-a.

Deşi show-urile live, pe scenă, sunt preferatele sale, Dylan Moran nu s-a ţinut departe nici de micul ecran, astfel că în 1998 are primul său rol important intr-o producţie televizată, interpretându-l pe Ian Lyons în cadrul sitcomului „How Do You Want Me?”, difuzat pe BBC 2. Mai mult decât atât, în 1999 Dylan Moran face pasul către cinematografie, jucând rolul lui Rufus în comedia romantică „Notting Hill”, alături de Hugh Grant şi Julia Roberts. În anul 2000, pe Channel 4 este lansat proiectul „Black Books”, un sitcom creat chiar de Dylan Moran în care acesta are rolul principal. Producţia se bucură de un real success, astfel că alte două sezoane sunt difuzate până în 2004, atunci când Dylan obţine primul său rol major pentru marele ecran în comedia zombie „Shaun of the Dead”.

Dincolo de activitatea cinematografică, Dylan Moran rămâne în continuare fidel show-urilor de comedie, susţinând numeroase turnee în Statele Unite şi Europa, publicaţia The Times caracterizându-l drept „un specialist al carismei comice ce reuşeşte să treacă, abil şi natural, de la un subiect la altul intr-o manieră aparent spontană, dar care este, de fapt, extrem de bine gândită.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook