14 octombrie 2016

Bob Dylan a câştigat, surprinzător, Premiul Nobel pentru Literatură 2016

Joi, 13 octombrie 2016, Academia Suedeză a anunţat că Premiul Nobel pentru Literatură i se acordă cantautorului folk american Bob Dylan (pe numele său real Robert Allen Zimmerman). Motivaţia juriului spune că Bob Dylan merită cel mai important premiu literar din lume pentru „crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane”.Bob Dylan, născut acum 75 de ani în localitatea Duluth din statul american Minnesota, este cunoscut datorită muzicii sale. Artistul este și autorul unor versuri cu influențe politice, sociale şi filosofice. De-a lungul anilor, a fost recompensat pentru munca sa cu 11 premii Grammy, un Oscar și un Glob de aur. În 2012, Bob Dylan a primit Medal of Freedom din partea președintelui Barack Obama.

Sara Danius, secretar general al Academiei suedeze, a spus: „Timp de 54 de ani, s-a reinventat. Un exemplu extraordinar este modul său extraordinar de a face rime, de a compune refrene, cât și modul de a gândi.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook