30 iulie 2013

Aventurile pompierului Zahăr Ars

COSMOTE România susține în 2013, printr-o contribuţie rezultată în urma fondurilor colectate prin campania “„Mesaje de iubire”, proiectul „Aventurile pompierului Zahăr Ars”. Acesta este implementat de Fundaţia Baylor Marea Neagră în județul Constanța și este în valoare de 4,740 euro.

960 de preșcolari din mediul rural vor avea ocazia de a participa la un teatru de păpuși inedit: caravana Baylor se va deplasa în grădinițe cu o piesă de teatru care va promova, prin intermediul marionetelor, comportamentele sănătoase în vederea prevenirii bolilor infecțioase. Accentul cade pe încurajarea copiilor în a adopta comportamente zilnice sănătoase în ceea ce priveşte igiena personală: spălatul pe dinţi, pe corp, pe cap, utilizarea batistei atunci când strănută etc.

În finalul reprezentaţiei, ei au ocazia să solicite mai multe informaţii și să interacționeze cu personajele, timp în care voluntarii Baylor, actori amatori, pun accent pe principalele mesaje transmise prin intermediul piesei de teatru.

Mihaela Bogdan, coordonator voluntari Baylor, explică: „Din experienţa noastră, deşi majoritatea părinţilor îi învaţă pe copii comportamentele de bază, cum ar fi spălatul pe mâini înaintea meselor, foarte rar aceştia reuşesc să îi şi ajute să înţeleagă DE CE contează ca ei să facă acest gest. Proiectul nostru vine în sprijinul părinţilor, care astfel le pot furniza copiilor informaţii despre microbi, bacterii, imunitate etc. În plus, există la sate copii care nu au văzut până în acest moment un spectacol de teatru de păpuşi.”

În cadrul celei de-a cincea ediţii a campaniei „Mesaje de iubire”, COSMOTE România a oferit Asociaţiei Baylor Marea Neagră 4.740 euro, reprezentând o parte din veniturile provenite din SMS-urile trimise în ziua de Anul Nou. Astfel, campania „Mesaje de iubire”, unul dintre programele de responsabilitatea socială cu tradiţie ale companiei, continuă să susţină organizaţiile care sprijină copii. Anul trecut, aproximativ 29.000 de copii defavorizaţi au beneficiat de ajutorul oferit de COSMOTE România, prin intermediul proiectelor dezvoltate în 2012 de ONG-urile care au primit câte 5.000 euro fiecare în cadrul celei de-a patra ediţii a programului „Mesaje de iubire”. De la lansarea programului în 2008, COSMOTE România a oferit, de-a lungul primelor 4 ediţii, un total de 185.000 euro către 17 organizaţii non-guvernamentale implicate în îngrijirea copiilor.

Fundaţia Baylor Marea Neagră, parte a reţelei internaţionale de luptă împotriva SIDA, furnizează servicii medicale şi psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adresează şi comunităţii prin centrele Baylor de consiliere şi testare rapidă pentru HIV, hepatită B şi hepatită C din Constanţa şi Tulcea, asigurând testarea confidenţială, rapidă. Programul de testare a inceput în 2007 şi se desfăşoară şi în prezent.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook