11 mai 2016

Loredana – concert caritabil la New York

Vineri, 13 mai 2016, cu începere de la ora 19:00, Loredana susține un concert caritabil la New York în beneficiul Asociației Curtea Veche, încasările urmând a fi folosite pentru dezvoltarea programului de lectură „Cărțile copilăriei” care are drept scop promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor și combaterea analfabetismului în rândul elevilor din satele românești.

Îndrăgita artistă încântă publicul general (adulți și copii însoțiți) cu piese precum „O fată singură în noapte”, „Trandafir de la Moldova”, „Mărioară de la Gorj”, „Extravaganza”, „Zig Zagga”, „Apa”, reinterpretări din repertoriul Mariei Tănase și multe altele în limbile română și engleză.

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copiii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Loredana a decis să se alăture acestui proiect.

Artista a declarat:

Mama a fost învățătoare și, în casa noastră, cartea și școala au fost mereu prețuite. Tatăl meu este un prolific scriitor de cărți pentru copii și aveam mereu în preajma noastră volume. Și când a apărut Elena, fiica mea, am continuat să-i transmitem dragostea pentru lectură și i-am citit povești, ani la rând, înainte de culcare. Cred în puterea cărților și, dacă prin munca mea pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viața după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă și vă invit să vă alăturați și voi aceste cauze! „Imaginarium”, spectacolul meu, este despre a-ți imagina cele mai nebunești vise și a găsi căi pentru a le îndeplini.

Toate fondurile colectate în urma acestui eveniment sunt direcționate către Asociația Curtea Veche pentru dezvoltarea programului național de lectură „Cărțile copilăriei” care cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook