26 octombrie 2017

Atelier pentru copii „Sub pământ. Sub ape”

Humanitas Junior îi invită pe copiii între 7 și 10 ani, sâmbătă, 28 octombrie 2017, la ora 11:30, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, la un atelier pornind de la atlasul Sub pământ. Sub ape, conceput de ilustratorii Aleksandra Mizielinska şi Daniel Mizielinski. Participanţii descoperă fascinanta lume a adâncurilor, de la recifele de corali pline de culoare, până la gropile întunecate din oceane unde viața este ciudată și își produce singură lumina şi „construiesc” un copac și descoperă ce rețea de internet folosesc arborii unei păduri pentru a vorbi unii cu alții. Modelăm fosile și observăm „în direct” cum erupe un vulcan. Explicațiile sunt însoțite de câteva proiecții de filme și imagini, iar copiii consultă atlasul „Sub pământ. Sub ape” pentru informații ajutătoare. Activitățile au fost create de Anca Bontaș, muzeograf la Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.Sute de informații fascinante așteaptă să fie descoperite în cel mai nou atlas conceput de autorii bestsellerului Hărți. Deschideţi-l şi veţi privi lumea cu alți ochi. Aleksandra Mizielinska şi Daniel Mizielinski sunt unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați ilustratori europeni ai momentului datorită stilului foarte proaspăt și creativității ieșite din comun. „Sub pământ. Sub ape” este un atlas care nu urmează traseul obișnuit al unei cărți cu început și sfârșit fixe, ci poate fi deschis și citit de oriunde.

„Sub pământ”. Descoperă secretele lumii subterane
Cartea aceasta vă duce într-o călătorie neobișnuită în adâncul Pământului. Veţi întâlni pe drum speologi, mineri și pasageri de metrou. Veţi găsi fosile de dinozauri, relicve vechi de sute de ani și rădăcini comestibile. Veţi arunca o privire în vizuini și ascunzișuri, veţi explora peșteri labirintice și veţi coborî în cea mai adâncă mină din lume. Ilustrațiile mari și secțiunile transversale detaliate vă conduc tot mai jos în adânc, de la cel mai subțire strat geologic, aflat sub tălpile tale, până în miezul de foc al Pământului. Parcugeţi toate acestea, apoi descoperiţi ce se ascunde… „Sub ape”.

„Sub ape”. Descoperă secretele lumii acvatice
Această carte vă poartă într-o călătorie neobișnuită în adâncurile mărilor și oceanelor. Veţi întâlni acolo campioni ai scufundărilor și oameni de știință pe nave de cercetare. Veţi descoperi pești fabulos colorați, uriași ai mărilor și creaturi abisale ciudate. Veţi testa primele modele de submarine, veţi plonja într-o groapă oceanică și veţi explora epava Titanicului. Ilustrațiile uriașe și secțiuni transversale detaliate vă călăuzesc tot mai departe, de la recifele de corali scăldate în lumina soarelui până în punctul cel mai adânc al oceanului, cufundat în frig și întuneric.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook