16 iulie 2008

Arlechinul cu fesul pe dos

Arlechinul cu fesul pe dosJoi, 17 iulie 2008, ora 17:00, la Cercul Militar Constanţa are loc lansarea cărţii „Arlechinul cu fesul pe dos”, cel de-al doilea volum de versuri al lui Valeriu Barbu, un om care „evadează” din greşelile vieţii sale prin poezie.

În prefaţa cărţii, intitulată „Arlechinada – o stare de spirit”, scriitorul Valeriu Cuşner comentează:

Încă din volumul său de debut „Din cioburi”, Valeriu Barbu era îngrijorat de arlechinul din trupul său („nu mai rabdă, iese… îşi caută altă locuire în animale, păsări, în ierbi” ), pentru că alter-ego-ul său devenise depozitarul smintelilor unei „normalităţi impuse”, opunându-i, ca interfaţă, propria-i „sminteală” („încă unul s-a ţicnit”), o formă inedită de libertate (asemenea „libertăţii” celebrului personaj din „Înălţimile găunoase”; a lui Alexandr Zinoviev). Astfel a devenit imun faţă de circul derutant al speranţelor din afară, luând totul peste picior, purtându-şi fesul (mintea), pe dos pentru că: „m-am săturat să fiu normal în mine”. Numai că o astfel de defulare îi joacă feste, pentru că renunţând la pastilele de luciditate, jocul de-a normalitatea a devenit periculos, realizând, de astă dată, că „tristeţometrul” îi ascute neputinţele, rănile, spaima şi mirările, în deplină responsabilitate realizând că-şi mimează sentimentele.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook