27 septembrie 2017

Apel deschis pentru Capitol: Poem

Save or Cancel caută să reîncarce memoria colectivă cu noi instanțe din viața ansamblului de monumente Capitol. Scopul concursului de idei este sensibilizarea scriitorilor consacrați și nepublicați, și persoanelor creative în general, re-activarea memoriei colective și promovarea prin literatură a patrimoniului național, cu aplicație pe ansamblul de monumente istorice Cinema/Teatru de vară Capitol. Ca sursă de inspiraţie se propune tema „Istoric și perspective pentru viitor”, iar participanţii trebuie să trimită un poem inspirat din istoria și viitorul Cinema/Teatrul de vară Capitol. Fișierele necesare pentru concurs constau dintr-o scurtă biografie şi un poem (fișier txt, doc, docx., rtf) de maximum 2.500 de caractere, cu spații. Termenul limită de înscriere a propunerilor este până pe 28 septembrie 2017.



Opţional, propunerile pot fi însoțite de imagini relevante, asigurându-se că răspund întocmai legilor privind drepturile de autor și proprietate intelectuală. În acest caz, imaginile sunt trimise ca link către o arhivă online.

Obiectivul concursului este investigarea conceptului de identitate culturală printr-un concurs literar pentru poeți, pentru promovarea ansamblului de monumente, luând în considerare istoria, contextul și potențialul acestuia, în viitor.

Se acordă 3 premii în bani, în valoare netă de 1.800 lei, distribuite astfel: locul 1 – 800 lei net; locul 2 – 600 lei net şi locul 3 – 400 lei net, cât şi promovarea în cadrul activităților proiectului.

Poemele câștigătoare sunt alese prin vot online deschis publicului, între 30 septembrie – 6 octombrie 2017. Criteriile de evaluare recomandate publicului sunt relevanța pentru tema apelului şi creativitatea.

Câștigătorii celor două secțiuni ale apelului deschis sunt anunțați tot online, în data de 7 octombrie 2017.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook